Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sonćani na Čolti

ROGAČ – U organizaciji privatne škole engleskog jezika »Eurocentar« iz Splita, skupina od 14 malih Sonćana boravila je od 13. do 20. kolovoza u Rogaču na otoku Šolti, u »Eurocentrovom« ljetnom kampu, gdje su kroz igru i razne aktivnosti usavršavali znanje engleskog jezika.
    Kamp naselje je bungalovskog tipa i smješteno je nadomak vlastite plaže sa svim sadržajima neophodnim za boravak djece. Aktivnosti su u kampu podijeljene u više oblasti, pa tako djeca mogu izabrati onu aktivnost za koju su najviše zainteresirana. Bira se između: naprednog tečaja engleskog jezika i književnosti, novinarske škole, umjetničkih tečaja, tečaja mode, informatike, sporta… Bilo što da dijete izabere, sve se odvija na engleskom jeziku a organizator je osigurao kvalitetne predavače iz Europe i Amerike. Animatori vode računa da svaki trenutak boravka u »Eurocentru« bude ispunjen nekom organiziranom aktivnošću.
    Pokraj učenika iz Sonte, u kampu su u ovoj smjeni bila i djeca iz Mađarske, Rumunjske, Poljske i BiH. Sva su djeca osnovnoškolskog uzrasta. Osim učenja i igre, aranžman je obuhvatio i plovidbu brodom, obilazak i razgledanje Splita, Dioklecijanove palače i ostalog.
    Mali Sonćani, predvođeni svojim profesorom engleskog jezika Slavišom Dekanom, bili su oduševljeni boravkom na Šolti i jedina im je primjedba bila da sve prekratko traje. Ovim putovanjem imali su dvostruku korist: proširili su svoje znanje stranog jezika i upoznali bolje Hrvatsku.
    Suradnja škole u Sonti i »Eurocentra« otpočela je prošle godine i vjerujemo da će se uspješno nastaviti i u buduće, te da će još veći broj naših učenika putovati na Šoltu.
 Zvonko Tadijan

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika