Arhiv tekstova Arhiv tekstova

NJ. V. te­le­vi­zor

S nastupajućom jeseni stigli su i hladniji dani, osobito večeri, i došlo je do goleme migracije, točnije rečeno, povlačenja stanovništva u zatvorene prostore svojih ili tuđih domova. Namjesto ugodnog provođenja toplih večernjih sati u ambijentu vrta nekog od bezbrojnih kafića ili restorana, uslijedio je povratak u naslonjače, stolce ili kauče i Nj. V. (njegovo veličanstvo op. a) televizor se trijumfalno vratio na vlast slobodnog ljudskog vremena. Daljinski upravljač je ponovno postao sastavni dio naših ruku, a brojni televizijski programi obveza koja se mora pogledati. Posebice bogata ponuda sporta i sapunica, pa tko kako voli…
    U želji da saznamo koliko dnevno provedu ispred malog ekrana i što najviše vole gledati upitali smo nekoliko naših čitatelja za iskreni odgovor:
    Eto sumirajući posve različita mišljenja naših čitatelja i poglavito vjernih televizijskih gledatelja, stječe se opći dojam kako je »magični kutija« ili »prozor u svijet« sve više neraskidivi dio svakodnevice svih nas. Je li u pitanju potreba za informiranjem ili puka želja za interesantnijim »ubijanjem slobodnog vremena«, posve je izlišno komentirati, baš kao i o ukusima glede izbora i vrste programa koji se tijekom jednog TV dana prati. A baš u tome je čar i velika prednost telvizije kao najprestižnijeg medija današnjice, jer svatko ko ima daljinski upravljač u ruci neprikosnoveni je gospodar…
Ana, umirovljenica
Gledam TV od ranoga jutra
Pred televizorom provedem dobar dio dana, jer ga počnem gledati još ranog jutra. U biti volim gledati svaki dobar program neovisno od toga je li igrani ili dokumentarni. Volim gledati popularne sapunice, i sada ih pratim nekoliko, ali sam također redovito pratila i »Big brother«.
Lorka, mljekarica
Informativni program, prije svega
Zbog brojnih radnih obveza u svakodnevnom poslu televiziju stignem gledati samo par sati tijekom večeri. Redovito pratim informativni program, prije svega »Dnevnik« i »Vijesti«. Od ostale televizijske ponude izdvojila bih poljoprivredne emisije koje najradije gledam, osobito one u kojima prednjače savjeti stručnjaka.
Stevan, dipl. ekonomist
Puno radno vrijeme pred TV ekranom
Mnogo gledam televiziju, tijekom cijelog dana, pa to u ukupnom zbiru »gledateljskog« vremena zna biti i više od osam sati dnevno. Na vrhu liste mojih tv prioriteta je igrani program, prije svih filmovi krimi tematike, potom akcijski i znanstveno-fantastični. Također redovito pratim i brojne sportske prijenose, posebice teniske i nogometne susrete.
Ljubica, administrativna djelatnica
Volim domaće serije
Ja vam i nisam najbolji primjer glede praćenja televizijskog programa, jer uslijed brojnih radnih i kućanskih obveza pred televizorom provodim najmanje vremena. Kad, pak, stignem, volim pogledati informativne emisije, a od ostalog to su ponajprije domaći serijski programi.
Andrija i Perica, slobodnu umjetnici
Fashion channel – omiljeni kanal
Na televiziji volimo gledati ponajviše dobre, akcijske i triler filmove, ali i redovito pratimo modne emisije na »Fashion channelu«. Ovisno o programu, znamo dosta vremena tijekom dana provesti u gledanju filmova i emisija koje nas zanimaju.
g

Najava događaja

27.07.2024 - Natjecanje u pucanju bičeva

UBH Dužijanca organizira natjecanje u pucanju bičevima u subotu, 27. srpnja, na njivi pokraj župne crkve u Đurđinu. Početak manifestacije je u 18 sati.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika