Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti


Tenis
Lju­bi~i}u i Be~

Najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nastavio je impresivni niz nepobjedivosti u posljednjih mjesec dana, uvjerljivim trijumfom na ATP turnirom u Beču (565.000 eura). Osvajanju druge ovogodišnje (za redom), a ukupno treće ATP titule, prethodio je savršeni tjedan u kojemu »Ljubo« nije izgubio niti set, a konac majstorskog tenis djela je ukrasio finalnom pobjedom nad nekadašnjim prvim reketom svijeta Juan Carlosom Ferrerom (6:2, 6:4, 7:6). Ukoliko zabilježi još nekoliko dobrih rezultata na predstojećim turnirima, Ljubičić bi se mogao naći na završnom mastersu najboljih tenisača ove godine.

Nogomet
 Hr­vat­ska – SiCG

Ždrijeb završnih kvalifikacijskih susreta za plasman na Europsko nogometno prvenstvo igrača do 21 godine, ponovno je donio veliki susjedski derbi između Hrvatske i SiCG. Za jedno mjesto koje vodi na završni turnir EP-a, najbolji mladci pod vodstvom izbornika Slavena Bilića i Dragana Okuke, borit će se u dva susreta, od kojih se prvi igra 12. studenog u Beogradu, dok je revanš četiri dana kasnije (16. studenog) u Hrvatskoj, najvjerojatnije u Splitu.

Rukomet
Uvjer­lji­vi Za­greb

Rukometaši hrvatskog prvaka Zagreba nastavljaju s odličnim partijama u skupini G ovogodišnje sezone u Ligi prvaka. U susretu 3. kola, Zagrepčani su na svom parketu, više nego uvjerljivo, svladali makedonskog šampiona Pelister (37:13). S nova dva boda Zagreb i dalje drži prvo mjesto na ljestvici, dok je na drugom španjolski San Antonio koji je svladao njemački Schaffhausen (31:22).

Vaterpolo
SiCG pr­va, Hr­vat­ska dru­ga

U finalnom susretu Svjetskog juniorskog prvenstva u vaterpolu reprezentacija SiCG svladala je vršnjake iz Hrvatske (7:3) i ponijela titulu prvaka vaterpolskog globusa. Uspješni rezultati mlađih reprezentacija obiju zemalja potvrđuju da će se seniorski rivalitet nastaviti i u budućnosti, te da možemo očekivati još mnogo zajedničkih finala.

Najava događaja

27.07.2024 - Natjecanje u pucanju bičeva

UBH Dužijanca organizira natjecanje u pucanju bičevima u subotu, 27. srpnja, na njivi pokraj župne crkve u Đurđinu. Početak manifestacije je u 18 sati.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika