Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Neo­p­hod­no od­go­vor­no re­struk­tu­ri­ra­nje

Izaslanstvo Nacionalne službe za zapošljavanje, koju su predvodili ravnatelj sektora za razvoj poduzetništva i programe zapošljavanja mr. Slobodan Stojanović i ravnatelj pokrajinske Službe za zapošljavanje mr. Mirjana Šećerov Šuljmanac, posjetili su 3. studenoga subotičku općinu. Cilj posjeta je bilo uspostavljanje suradnje s lokalnom samoupravom u funkciji smanjenja nezaposlenosti i razvoja poduzetništva.
    Tim povodom održana je sjednica Lokalnog savjeta za zapošljavanje na kojoj su pored članova Savjeta sudjelovali i predstavnici Agencije za razvoj malih i srednjih poduzeća, Fonda za razvoj, tima za izradu strategije za gospodarski razvoj Subotice, Regionalne gospodarske komore i Udruženja poduzetnika.
    Predsjednik Lokalnog savjeta za zapošljavanje Petar Kuntić, upoznao je okupljene o aktivnostima na razvoju poduzetništva i poticaju novog zapošljavanja koje SO Subotica planira realizirati na osnovu prijedloga Lokalnog savjeta, dok su predstavnici Nacionalne službe za zapošljavanje govorili o aktivnim mjerama zapošljavanja koje ova služba provodi kao i o potrebi uspostavljanja partnerskog odnosa s lokalnom samoupravom.
    U raspravi je posebno istaknuto kako prednost Subotice kao pograničnog grada treba iskoristiti za nove investicije i produktivno zapošljavanje. Mnogi prostori za zapošljavanje još uvijek nisu popunjeni. Prije svega: uslužni i proizvodni obrt, rad kod kuće, braun feeld investicije i sl. U restrukturiranju poduzeća i gospodarstva potrebno je primijeniti model odgovornog restrukturiranja.
g

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika