Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Nogomet
Po­raz u Por­tu­ga­lu

Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je gostujući u prijateljskom susretu (0:2) protiv izabrane selekcije Portugala. Na stadionu u Coimbri, prošlogodišnjem poprištu susreta na Euro 2004, domaćin je golovima Petita i Paulete svladao »vatrene« koji su nastupili u sljedećem sastavu: Butina, Tomas, R. Kovač, Šimunić, Srna, J. Leko, N Kovač, Babić, Kranjčar, Balaban, Pršo., dok su u drugom dijelu susreta u igru ušli i Bošnjak, Tokić i I. Leko.

Su­sre­ti do­i­gra­va­nja za SP

U prvim susretima doigravanja za plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo, u subotu 12. studenoga, postignuti su ovi rezultati. Španjolska – Slovačka 5:1, Norveška – Češka 0:1 i Švicarska – Turska 2:0 u europskom dijelu kvalifikacija, dok je Urugvaj tijesno pobijedio Australiju (1:0), a Trinidad i Tobago je remizirao s Bahreinom (1:1) u prvim susretima interkontinentalnog doigravanja.

Tenis
Lju­bi~i} star­tao s po­bje­dom

Najbolji hrvatski tenisač i osmoplasirani igrač svijeta u 2005. godini, Ivan Ljubičić, uspješno je startao na završnom Masters turniru sezone koji se igra u Šangaju. U prvom susretu svoje »Crvene« skupine Ljubo je bio bolji od Argentinca Corie s uvjerljivih 6:2, 6:3, dok je prvi reket svijeta Švicarac Federer tijesno svladao Argentinca Nalbandiana s 6:3, 2:6, 6:4. U drugoj, »Zlatnoj« skupini, nažalost došlo je do otkaza od strane dva velika tenisača Španjolca Nadala i Amerikanca Agassija, koji je istina nastupio ozlijeđen u prvom kolu i bio poražen od Rusa Davidenka (4:6, 2:6). Umjesto njih igrat će Argentinac Puerta, od kojeg je u prvom susretu bio bolji sunarodnjak Gaudio (6:3, 7:5) i Čileanac Gonzalez.

Za­greb do­bio ATP tur­nir

Poslije ATP turnira u Umagu, Hrvatska je dobila još jedan ATP turnir koji će se igrati u Zagrebu tijekom zimskog termina od 30. siječnja do 5. veljače iduće godine. »Croatian Indoors« održat će se pod krovom Ledene dvorane zagrebačkog Doma sportova, a svoj termin dobio je odustajanjem Milana.

Ma­u­re­smo po­bjed­ni­ca
Ma­ster­sa

Francuskinja Amelie Mauresmo pobjednica je ovogodišnjeg Mastersa najboljih svjetskih tenisačica igranog prošlog tjedna u Los Angelesu (SAD). U »francuskom finalu« bila je bolja od sunarotkinje Mary Pierce (5:7, 7:6, 6:4) i okitila se naslovom vrijednim 1.000.000 američkih dolara.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika