Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Lemeš ring

LEMEŠ – Lemeš je 9. svibnja bio domaćin dvanaeste po redu međunarodne moto utrke »Lemeš ring« čije je organizator AMK »Lemeš«. Prije šest godina, grupa entuzijasta na čelu sa sadašnjim predsjednikom kluba Aleksandrom Pešutom odlučila je da teren gdje se nekada nalazila ciglana preuredi u stazu dugu 1650 m sa uzbrdicama za 13 skokova i organizira moto-kros natjecanje koje je ubrzo dobilo međunarodni karakter. Prva utrka održana je 26. travnja 1998. godine, a na ovogodišnjoj nastupila su 42 vozača iz Hrvatske, Švicarske, Bugarske, Mađarske i Srbije i Crne Gore koji su se takmičili u četiri kategorije (65 cm3, 80 cm3, 125 cm3 i 250 cm3).
    Zastave svih zemalja učesnica vijorile su se pod, za promjenu, vedrim lemeškim nebom. U prvoj kategoriji nastupali su natjecatelji iz Srbije i Crne Gore, ukupno sedam vozača od kojih su prva tri mjesta osvojili Stefan Vučić, Stefan Radanov i Milan Pavlović. U drugoj kategoriji gdje je nastupilo ukupno 10 vozača pobjednička mjesta pripala su Nikolaju Koleru iz Bugarske, Nenadu Jeremiću i Marku Kostiću iz SCG. U kategoriji od 125 cm3 takmičilo se 12 vozača. Prvo mjesto pripalo je Mirku Novakoviću, a drugo Tomislavu Jakopecu, obojica iz Hrvatske, dok je treći bio takmičar iz Sente (SCG) Aleksa Varadi. U klasi od 250 cm3 takmičio se i Lemešan, István Bezeg među ukupno 13 motorista koji su se natjecali za prvo mjesto koje je pripalo Bugarinu, Nikolaju Kumanu, drugo mjesto je osvojio natjecatelj iz Hrvatske, Goran Gorički, a treće iz Mađarske Lászlo Valenti. Bezeg je bio šesti u ovom međunarodnom plasmanu, odnosno treći u prvenstvu SCG.
    Ovaj atraktivni program privukao je više od 3000 gledalaca, a nije izostala ni rok večer koja je prethodila danu utrke, kao ni druženje nakon utrke. Atrakciju su predstavljali mali motociklisti, od 4 do 8 godina koji su se provozali stazom, a bilo je i takvih kojima su roditelji morali pripomoći da sjednu na motor.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika