Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Dvostruko dobra i dvostruko korisna stvar

SOMBOR – Nakon sklapanja ugovora između Kompanije »Lura« iz Zagreba i somborskog »Somboleda«, prema kojem su Zagrepčani postali većinski vlasnici somborske tvornice, i danog obećanja s kraja prošle godine o tome da će »Lura« Somboru dati donaciju od 100.000 eura, namjenski za mlade, na svečanosti u Skupštini općine Sombor 29. travnja potpisan je ugovor o donaciji. Ugovor su potpisali, predsjednik Upravnog odbora »Lure« Željko Perić, direktor »Somboleda« Branko Popović i predsjednik SO Sombor Jovan Vujičić.
    U skladu s ugovorom najveći dio 70 posto ili 4,8 milijuna dinara namijenjeno je kompletnoj rekonstrukciji zapuštenog Doma Omladine u centru grada, dok će preostalih nešto više od dva milijuna biti utrošeno za uređenje dječjih igrališta u vrtićima Predškolske ustanove »Vera Gucunja« u gradu i selima općine. Ovih dana »Lura« je Somboru isplatila 14 od ugovorenih 25 milijuna eura, a novac će biti utrošen za izgradnju novih pogona i 300 mini farmi za uzgoj krava od čega će svaka imati najmanje 20 krava.
    Nakon potpisivanja ugovora o donaciji Željko Perić je rekao »Kao što je »Somboled« u »Luri« dobio poslovnog partnera koji će mu omogućiti dalji kvalitetniji razvoj i rast, tako će i grad Sombor kroz ojačani »Somboled« dobiti društveno odgovornog partnera koji će mu omogućiti realiziranje projekta namijenjenog razvoju djece i mladeži. Donacijom za obnovu somborskog Doma omladine i dječjih igrališta još jednom potvrđujemo našu želju da najmlađima u našem poslovnom okru-ženju pružimo mogućnost što srećnijeg djetinjstva i perspektivne budućnosti«.
    Direktor »Somboleda« Branko Popović je rekao »nakon dokapitalizacije »Somboleda« sve ono što smo dogovorili s »Lurom« kao strateškim partnerom, odvija se prema planu o čemu svjedoči i ova »Lurina« donacija. Da sve ide svojim tokom svjedoče i pripreme za ulaganje koje su u tijeku, a za oko dva tjedna će početi rekonstrukcija i gradnja nekoliko objekata«.
    Predsjednik SO Sombor Jovan Vujičić je zaključio »meni je posebno drago što smo, kao Skupština općine uspjeli spojiti dvostruko dobru i dvostruko korisnu stvar, praktično samo jednim potezom. Dokapitalizacija »Somboleda« i strateško partnerstvo s »Lurom« osigurati će stabilan i prosperitetan razvoj »Somboleda«, što će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta za naše građane, a istovremeno, kroz ovu donaciju, uspjeti ćemo izaći u susret mladima, koji su pokrenuli inicijativu za uređenje i obnovu Doma omladine. Prema meni, ovo je najbolji put i najefikasniji model za dobru suradnju sa svim budućim partnerima i investitorima u Općini«.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika