Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Kako, molim?

PONUDA
Beograd nudi ukidanje Republike Srpske ako BiH odustane od tužbe (pred Međunarodnim sudom u Haagu). Takav signal u nekoliko navrata dobili smo izravno, ali i putem nekih međunarodnih posrednika. Određeni utjecajni krugovi u Beogradu spremni su na takvu nagodbu. Neimenovani visoki bošnjački dužnosnik, »Dnevni avaz«, 19. svibnja 2003.

 

@ELJENA OKUPACIJA
Amerika je u Iraku i hoće da ga preobrazi. To je uspelo u Nemačkoj, Japanu, možda, uspeva u Bosni, na Kosovu, u Srbiji, i u Istočnom Timoru, a neizvesno je u Avganistanu i Haitiju. Evo i bogohulne primisli od koje bi i sami najradije pobegli glavom bez obzira: kamo lepe sreće da su glupi, agresivni, trapavi, nekulturni, arogantni, gramzivi i nehumani Amerikanci okupirali 1991-92. nas pametne, miroljubive, suptilne, kulturne, skromne, nekoristoljubive i humane Srbe i Hrvate. Uštedeli bi nam bili 200.000 mrtvih i sunovrat u srednjevekovlje i sramotu naše osvedočene časti i dostojanstva. Cvijeto Job, bivši jugoslavenski ambasador, »Danas«, 17. svibnja, 2003.

 

NEUMJESNI KOMENTARI
Postalo je uobičajeno da svako malo netko od političara iz ove zajednice (SCG) daje neke neumjesne komentare koji se tiču BiH. U svakom slučaju, to više šteti njima nego nama. Adnan Terzić, premijer Bosne i Hercegovine, povodom izjave Zorana Živkovića o opasnosti otcjepljenja Kosova i moguće lančane reakcije kao posljedice toga, »Glas Slavonije«, 20. svibnja 2003.

 

PROKAZANI EUROPEJCI
Danas su mnogi bivši Jugoslaveni i anacionalni Hrvati ponovno u ofenzivi putem novih oblika i sadržaja djelovanja. Svoju komunističku i jugoslavensku opciju zamijenili su anacionalnim europej-stvom, a komunistički internacionalizam globalizmom. Ponovno su na javnu političku scenu došli mnogi koji su hrvatske proljećare prije trideset godina ne samo sotonizirali, nego nemilosrdno uklanjali s javnih mjesta iz javnoga života a mnoge i strpali u zatvore… Na udaru tih anacionalnih snaga svi su oni koji brane istinu o razdoblju stvaranja i obnove hrvatske države, koji nisu spremni bez prigovora izvrđavati sve zahtjeve međunarodne zajednice, koji ne žele biti sluge novim gospodarima. Dr. Zdravko Tomac, potpredsjednik Sabora RH, »Fokus«, 16. svib-nja 2003.

 

NE DAM!
E, moram da kažem da Crna Gora već mesec i po, koliko traje ovaj novi aranžman, nije uplatila ni evro za svoj deo pokrivanja troškova državne zajednice. I nije fer da mi plaćamo crnogorske ministre, ambasadore, po-slanike, da u potpunosti poštujemo dogovor, a da Crna Gora ne pokriva ništa. Ne vidim nikakvu logiku u tome da mi plaćamo troškove crnogorskih funkcionera sve dok Crna Gora ne počne da uplaćuje svoj deo. Božidar Đelić, ministar financija u Vladi RS, »NIN«, 15. svibnja 2003.

 

PROSJEK PLA]E - NULA

U opštini ne veruju kad vide da mi je prosek plate – nula. Branko Milošević, mehaničar iz prije pola godine privatiziranog »Remonta« iz Sremske  Mitrovice, Dnevnik«, 20. svibnja 2003.

 

MILIJUN BESPRAVNIH
Po nekim podacima u Srbiji je oko milion bespravno izgrađenih objekata i nadamo se da će većina tih objekata ovom akcijom (legalizacijom koja je počela 13. svibnja i trajati će šest mjeseci) biti legalizovana. Lazar Kuzmanov, pokrajinski sekretar za stambeno-komunalne djelatnosti, »Dnevnik«, 18. svibnja 2003.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika