Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti

Nogomet
Di­na­mu Su­per­kup
Zagrebački »modri« pobijedili su splitske »bile« s 4:1, osvojivši Supercup 2003, svojevrsnu nogometnu uvertiru predstojećeg prvenstva 2003/04. u kojemu su se sastali prošlogodišnji prvak (Dinamo) i osvajač nacionalnog kupa (Hajduk). U dopadljivoj utakmici na zagrebačkom Maksimiru, Dinamo je pokazao više i zasluženo osvojio prvi trofej sezone. Na ovom susretu Ivica Olić, najbolji strijelac 1. HNL u posljednje dvije sezone, odigrao je vjerojatno posljednju utakmicu u plavoj majici obzirom na skori odlazak u inozemstvo.
Strijelci: Tomić, Sedloski,
Da Silva i Zahora (Dinamo),
Rukavina (Hajduk)

Vaterpolo
Ken­gu­ri po­to­pi­li Ba­ra­ku­de
Osmina finala na vaterpolskom turniru Svjetskog prvenstva u Barceloni donijela je najveću senzaciju, za koju se pobrinula izabrana vrsta Hrvatske, popularne »Barakude«, koju su uspjeli izgubiti sa 10:6 protiv nefavoriziranih Australaca. Umjesto u borbu za odličja, izabranici izbornika Rojea borit će se za plasman od 9-12 mjesta. Reprezentacija SCG rutinski je odradila svoj susret osmine finala sa Rumunjskom pobijedivši glatko sa 11:3.
Nogomet
Ro­nal­din­ho u
»Bar­ci«
Uz Davida Beckhama (na slici)najveća zvijezda ovogodišnjeg prijelaznog roka bio je talentirani brazilski nogometaš pariškog PSG-a Ronaldinho. Igrač za kojeg su se borili najveći giganti europskog nogometa, posve neočekivano je potpisao za Barcelonu, iako je već bio »viđen« u Manchester Unitedu. Cijena – prava sitnica 30.000.000 eura.

Nogomet
Po­bje­da Ci­ba­lie
Nogometaši vinkovačke Cibalie sigurno »guraju« u ovogodišnjem natjecanju Intertoto kupa koji pobjednicima donosi vizu za kup Uefe. Na gostovanju u Finskoj pobijedili su Tampere United (Izbacio nikšićku Sutjesku) sa 2:0, tako da bi uzvrat na domaćem terenu trebao predstavljati čistu formalnost glede plasmana u sljedeće kolo.

Tenis
Hr­vat­ska osta­la u svjet­skoj sku­pi­ni
Hrvatska ženska Fed cup reprezentacija pobijedila je u Varaždinu izabranu vrstu Brazila sa 4:1, i time izborila nastup među šesnaest najboljih sastava svjetskog ekipnog tenisa. Pobjedu su donijele Karolina Šprem i Silvija Talaja (na slici) koje su igrale singl mečeve, dok je u igri parova nastupila i Jelena Kostanić skupa sa Špremovom.

Formula 1
Bar­ric­hel­lo pr­vi u Bri­ta­ni­ji
Drugi vozač Ferrarija Rubens Barrichello pobijedio je na utrci za VN Velike Britanije voženu prošlog tjedna na stazi u Silverstoneu. Pored izvrsne Brazilčeve vožnje, utrku je obilježio gotovo samoubilački ispad »protestanta u kiltu«, koji je na svu sreću svršio bez tragičnih posljedica. Najveću štetu ovog propusta u obezbjeđenju doživio je Michael Schumacher (na slici) koji je poslije ulaska safety cara na stazu završio na četrnaestom mjestu, ali je na koncu ipak uspio završiti kao četvrti. Drugo mjesto je pripalo Montoyi, dok se kao treći na podij popeo drugoplasirani u ukupnom poretku Finac Raikkonen.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika