Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti

Plivanje
Sre­br­ni Ko@ulj
Gordan Kožulj stigao je drugi na cilj utrke na 200 m leđno, osvojivši srebrnu medalju na SP u Barceloni prošlog tjedna. S vremenom novog domaćeg rekorda 1:57,47, najbolji hrvatski plivač donio je prvo odličje svojoj državi na najvećoj svjetskoj plivačkoj smotri. Srebrna kolajna ima znatno jači sjaj kada se uzme u obzir generalno slabi učinak ostalih plivačkih reprezentativaca.

Vaterpolo
Bron­ca za SCG
Vaterpolska reprezentacija SCG osvojila je brončanu medalju na netom završenom SP u Barceloni pobjedom nad izabranom vrstom Grčke. Zlatnu medalju i titulu svjetskog prvaka osvojila je momčad Mađarske pobjedom nad srebrnim Talijanima. Nakon kiksa protiv Australije i ispadanja iz kruga borbi za medalje, Hrvatska je osvojila deveto mjesto.

Nogomet
Ci­ba­lia pro­tiv Wolfsburga
Vinkovačka Cibalia plasirala se u nastavak natjecanja Intertoto kupa i pored domaćeg poraza od Tampere Uniteda (0:1) jer joj je bio dostatan rezultat prvog susreta u gostima (2:0), pa će se u sljedećem kolu susresti s njemačkim prvoligašem Wolfsburgom, dosad najtežim protivnikom u Uefinom natjecanju koje konačnim pobjednicima donosi plasman u prvo kolo Uefa Cupa.

Tenis
Moya IV
Neprikosnoveni kralj umaškog ATP turnira Carlos Moya (na slici) osvojio je četvrti puta pobjednički trofej otvorenog prvenstva Hrvatske u tenisu popularni »Croatia Open«, i tako pretekao Thomasa Mustera kojemu je to uspjelo tri puta. Kuriozitetna je i činjenica da je Moya nanizao, čini se, nedostižni niz od tri osvojena turnira u nizu, čime je potvrdio svoj kraljevski prijestol u Umagu. Četrnaesto izdanje ATP turnira Umag 2003, pored izvrsne organizacije jedinog velikog teniskog natjecanja u Hrvatskoj, ostat će zabilježeno i po rekordnom nastupu domaćih igrača u glavnom ždrijebu. Ivo Karlović, Mario Radić i Saša Tuksar ispali su tijesno u drugom kolu, dok su Željko Krajan, Roko Karanušić i Lovro Zovko turnir završili u prvoj rundi.
   Finalu turnira nazočio je i predsjednik RH Stjepan Mesić, koji je dodijelio pobjednički pehar velikom igraču i prijatelju Umaga Moyi. Na završnoj ceremoniji dodjele znamenja pobjednicima na terenu su prikazane izvorne hrvatske nošnje, a jedna od njih, bila je i nošnja bačkih Hrvata.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika