Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Morska zadovoljstva

Ru^nik za pla@u
Opremili ste svoje kufere ljetnim stvarima i krenuli na odmor. Puno vremena ste izgubili tražeći kupaći kostim u kojem će vaše tijelo doći do pravog izražaja. Maska za ronjenje je također našla svoje mjesto u ljetnim ludorijama, peraja, madrac za napuhavanje, ali ostala je još samo jedna važna sitnica. Ručnik. Kako naći onaj pravi? I on mora biti odabran s ukusom i da odgovara vašem ljetnom imidžu. Čak i ručnik može govoriti puno o vama i zato je važno da nađete onaj pravi.
    Princip »Što skuplje to bolje« može poslužiti kao rješenje i u ovom slučaju može se pokazati kao točan. Lijepo je, ali i praktično imati kvalitetan ručnik za plažu. Kupite one koji imaju veliku površinu ali da su tanki. Postoje razni motivi na ručnicima. Vjerujemo da su vam već dosadili oni s junacima iz crtanih filmova ili žene u toplesu, vama ipak treba nešto originalnije. Znate da je jednostavnost u svemu uvijek najbolja i zato se opredijelite za jednobojni ručnik. Ako je moguće, uskladite boju s ostatkom vaše garderobe. Ne pretjerujte da na plažu dođete u plavom kupaćem kostimu, plavim papučama i u ruci da nosite plavi ručnik. Izaberite više različitih nijansi jedne iste boje. I bit ćete savršeni.
  Ali ako preferirate markiranu garderobu, onda, naravno, i vaš ručnik za plažu neka bude dizajniran i potpisan imenima svjetskih kreatora. Uglavnom su takvi ručnici jednobojni i s jednostavno otiskanim logotipom.
Za @enu –
izbor ljeta 2003.

    *taška za plažu što šarenija i upadljivija
    *upadljiv ručni sat, pomalo luckast
    *vruće hlačice, najseksipilinje su one od           džinsa
    *bikini neka bude obvezno na trokute,
    uz bikini za večer na plaži dovoljna
    je majica, pareo suknja ili marama
    *smeđa kosa idealna je podloga za
    moderne dvobojne pramenove
    *široka suknja, dugačka do zemlje
    *pravi muškarac pored vas i spremne
    ste za ljetnu čaroliju

Odje]a za [etnju
Preplanula koža voli pastelne tonove, raskošne cvjetne šare i prozirne tkanine i to od prirodnih vlakana. Za šetnju od plaže do kafića, kako predlažu čuveni svjetski kreatori, najpogodnija je lagana odjeća u nježnim bojama s božanstvenim motivima ili filigranskim vezom. Pojedini stilisti kažu da je preko kupaćeg kotima najbolje obući bluzu s »žabicama« oko vrata i na porubu.
    Top sa šarenim buketićima slaže se s obnaženim tamnim leđima i šortsom.         Ništa ljepše od haljine s naramenicama koja se navečer može kombinirati sa šalom.
    Jak kontrast tamnoj koži daju bijele hlače od teksasa ukrašene vezenim cvjetnim motivom. Sandale s visokom potpeticom ili papuče ukrašene remenima od štrasa učinit će vaš hod izazovnim.

Parfem za ljeto

Čuvena švedska kompanija »Oriflame« nedavno je lansirala novi miris. Mit o čuvenoj sjevernjačkoj boginji Freji, plavookom i plavokosom božanstvu ljubavi, ljepote i plodnosti, inspirirao je kreatore ove kuće i oni su novu toaletnu vodu specijalno namijenili istinski modernoj i elegantnoj ženi slobodnog duha.
    Miris, koji nosi ime čuvene mitske ratnice, zavodnice i lutalice, veoma je ženstven, jer u sebi sadrži cvjetne note jasmina, zumbula i ljiljana, pomiješan s jakim đumbirom, pačulijem kedrovinom i sandalovinom….
    Izaberite vaš miris za ljeto 2003.
M. M.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika