Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti

Nogomet
Oli} de­bi­ti­rao
po­got­kom

Bivši nogometaš zagrebačkog Dinama Ivica Olić uspješno je debitirao za svoj novi klub CSKA iz Moskve, postignuvši izjednačujući pogodak na utakmici protiv Šinika (1:1). Olićev transfer vrijedan 5 milijuna dolara najveći je ostvaren tokom ljetnjeg prijelaznog roka za jednog igrača iz Hrvatske.

Pride
»Cro Cop« Vov~anin

Najbolji hrvatski fighter Mirko Filipović, poznatiji kao »Cro Cop«, borit će se u japanskoj Saitami 10. kolovoza protiv ukrajinskog borca Igora Vovčanina. Ova borba stasitom Slavoncu trebala bi biti uvertira za meč protiv Rusa Fedora, koji bi pobjedniku donio naslov prvaka svijeta u kategoriji Pride.

Vaterpolo
SCG pr­va,
Hr­vat­ska tre}a

Na prvenstvu Europe za juniore održanom u turskom Istanbulu, mladi vaterpolisti SCG osvojili su zlatnu medalju, a njihovi hrvatski vršnjaci turnir su završili na trećem mjestu. Ovi izvrsni rezultati mladih selekcija obiju država garantiraju da vaterpolo na ovim prostorima ima lijepu perspektivu, te da se i u seniorskoj konkurenciji mogu očekivati novi dueli starih suparnika.
Vazduhoplovno jedriličarstvo
Odr`ano 47. Dr`avno prvenstvo

Od 12. do 26. srpnja na vojvođanskom nebu sa bazom na subotičkom aerodromu održalo se 47. natjecanje u jedriličarstvu. Na nebu se moglo uočiti deset jedrilica koje su vodile žestoku borbu, da bi nakon četrnaest dana svaki natjecatelj zauzeo svoje mjesto. Sudjelovali su jedriličari iz Subotice, Novog Sada, Zrenjanina, Beograda i Kraljeva. Trofej prvaka pripao je dvadesetdvogodišnjem Zoranu Frencu iz Beograda, koji je do sada najmlađi prvak u historiji ovih prvenstava. Drugo mjesto je zauzeo dugogodišnji prvak, Živa Frenc također iz Beograda a treće mjesto je pripalo Novosađaninu Vlatku Rihteru.

Tenis
Ta­la­ji So­pot
u pa­ro­vi­ma

Silvija Talaja osvojila je prvi naslov u igri parova, igrajući s Ukrajinkom Tatjanom Perebijnis na WTA turniru u poljskom gradu Sopotu.
Na muškom turniru Argentinac Guilermo Coria nastavio je fantastični niz od 30 dobijenih setova zaredom, što mu je donijelo treći naslov poslije Stutgarta i Kitzbuhela.


Formula1
Montoya pr­vi
u Nje­ma~koj

Kolumbijac Juan Pablo Montoya dočekao je svoj veliki trenutak na Velikoj nagradi Njemačke voženu u Hockenheimu, pobijedivši na jedanaestoj utrci ove sezone. Utrku je obilježio sudar na samom startu, kada su se sudarili Ralf Schumacher, Raikkonen i Barrichello, ali, na sreću, osim ispadanja iz utrke težih posljedica nije bilo za ovu trojicu vozača iz samog vrha. Montoya je najbolje iskoristio ispadanje potencijalnih favorita, dok je Coulthard bio drugi, ispred Trullia kojemu je ovo prvi plasman na pobjedničko postolje u ovoj sezoni. Vodeći u generalnom poretku, Michael Schumacher, osvojio je sedmo mjesto zbog peha sa probušenim pneumatikom, te sad ima šest poena više od drugoplasiranog Montoye.

Europski nogomet
Star­ta­li Nijem­ci
i Fran­cu­zi

Proteklog vikenda startala su nacionalna prvenstva u Bundes ligi i Le Championnatu, vrativši ligaški nogomet na male ekrane. Dok je u Njemačkoj prvak Bayern krenuo sa sigurnom pobjedom protiv Eintrachta (3:1), u Francuskoj je Lyon poražen od domaćeg Lilla (1:0).

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika