Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti

Ultimate fight
Cro Cop opet »tu­~e«

Na Gala večeri ultimate fighta spektakularno nazvanoj »Total Elimination«, najbolji hrvatski borac Mirko Cro Cop Filipović nokautirao je ukrajinskog rivala Igora Vovčanina već u 90 sekundi prve runde. Ovom pobjedom u Japanu Filipović je ispunio i posljednji uvjet organizatora za spektakularni meč za titulu prvaka svijeta (9. studenog) u kojem će se boriti protiv Fedora Emellanenka.

Te­nis
Pr­vo fi­na­le Je­le­ne Ko­sta­ni}

Mlada hrvatska tenisačica Jelena Kostanić nije uspjela osvojiti svoj prvi WTA turnir u karijeri, ali je i plasman u finale Helsinkija, u kojem je izgubila od Izraelke Pistolesi 4:6, 6.4, 6:0 izuzetan rezultat, pogotovo što je mlada Splićanka upala u glavni ždrijeb poslije odigranih kvalifikacija. Na ovom turniru su dosta uspješno igrale i ostale hrvatske igračice – Silvija Talaja (četvrfinale singla i finale dubla) i Karolina Šprem (poražena u polufinalu od pobjednice).

No­go­met
Di­na­mo (Ki­jev) –
Di­na­mo (Za­greb)

U prvoj utakmici trećeg pretkola kvalifikacija za Ligu šampiona Dinamo Kijev je na domaćem terenu pobijedio imenjaka iz Zagreba sa 3:1 što Zagrepčanima ostavlja težak zadatak u revanšu za 14 dana. Strijelac za Dinamo je bio Niko Kranjčar.


No­go­met

Ha­ka (Valkeakoski) – Haj­duk (Split)
 
Splitski »bili« izborili su povoljan rezultat u Finskoj iako su poraženi sa 2:1 od Hake (Valkeakoski). U revanšu za 16 dana bit će im dovoljna minimalna pobjeda za dalji prolazak. Gol za Hajduk postigao je Petar Krpan.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika