Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti

Tenis
U fi­na­lu Au­stra­li­ja pro­tiv [pa­njol­ske

Ovogodišnji finalisti Davis cupa su tenisači Australije i Španjolske koje su u polufinalnim mečevima svladale identičnim rezultatom (3:2) reprezentativne vrste Švicarske i Argentine. Pobjedu Australaca osigurao je Leyton Hewitt s dvije sigurne singl pobjede protiv Kratochvila i Federera, dok je »furiju« u finale doveo Carlos Moya pobjedom u petom odlučujućem susretu protiv Gaudia. Finale se igra u studenom, a domaćini su Australci u Melbournu.
Reprezentacija SCG poražena je u odlučujućem susretu za plasman u I Euro-afričku zonu, izgubivši (3:2) protiv najbolje selekcije Grčke.

Ra­di}u chal­len­ger u Ba­nja­lu­ci

Hrvatski tenisač Mario Radić pobijedio je Čeha Černaka s 6:4, 6:3 u finalu banjalučkog challengera (25.000 dolara). Roko Karanušić je na istom turniru uspio stići do polufinala gdje je poražen od finalista Černaka s 7:6, 7:5. Na istom turniru u finalu igre parova poraženi su Nikola Ćirić i Goran Tošić (SCG) od strane rusko-rumunjske kombinacije Šukin-Moldovan.

Atletika
Voj­vo­di­na bo­lja od `upa­ni­ja Cson­grad i Bács Ki­skun

Reprezentacija AP Vojvodine nadmoćno je osvojila prvo mjesto u obje konkurencije na zanimljivom atletskom tromeču s izabranim vrstama dvije mađarske županije, Csongrad i Bács Kiskun, koji se održao prošlog vikenda u mađarskom gradu Szegedu.

Nogomet
Der­bi­ji bez
po­bjed­ni­ka

Bundesligaš iz Stuttgarta ponovno nije primio gol, pobijeđena je Borussia s 1:0, i nakon šest odigranih mečeva u najjačoj njemačkoj ligi, sa 14 bodova, uz gol razliku 6:0, zauzima prvo mjesto nacionalne tablice. U velikom derbiju Bayerna i Bayera plijen je podijeljen na ravne časti (3:3), baš kao i u velikom engleskom derbiju između Manchester Uniteda i Arsenala (0:0). Lider Premiershipa je londonski Chelsea koji je ubjedljivo porazio momčad Wolverhamptona (0:5) na njegovu terenu. Niti veliki talijanski derbi između momčadi Juventusa i Rome (2:2) nije dao pobjednika, tako da ni Seria A nema više kluba s maksimalnim učinkom poslije tri odigrana prvenstvena kola.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika