Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti

Rukomet
Hr­vat­ska ~etvr­ta na su­per­ku­pu

Hrvatska rukometna reprezentacija nije uspjela obraniti renome najbolje rukometne nacije na svijetu osvojivši »samo« četvrto mjesto na superkupu u Njemačkoj. Poslije izvrsnog starta u prednatjecanju i dvije pobjede protiv Francuske (23:22) i Španjolske (22:21), uslijedila su dva poraza, u polufinalu protiv Njemačke (27:27, 30:28 nakon izvođenja sedmeraca), a potom u razigravanju za treće mjesto selekcija Švedske je bila bolja od aktualnih svjetskih prvaka sa 24:21. Interesantno je napomenuti kako je reprezentacija Španjolske, pobjednik superkupa, jedini poraz doživjela upravo od Hrvatske.
Košarka
Split »ski­nuo«
Zve­zdu

Košarkaši Splita pobijedili su beogradsku Crvenu zvezdu u prvoj utakmici 7. kola Goodyear lige (83:72) dotad prvoplasiranu momčad ovog regionalnog natjecanja. U os-talim susretima, Cibona je slavila na gostovanju protiv Banjalučke Pivare (64:78), Zagreb je bio bolji od Širokog (91:68), a Zadar je »nadvisio« Lovćen (97:83).
Tenis
Po­zna­ti su­di­o­ni­ci Ma­ster­sa

Nakon pariškog ATP turnira (2.450.000 Eura) na kojemu je slavio najbolji britanski tenisač Tim Henman pobjedom nad Rumunjom Pavelom (6:2, 7:6, 7:6), poznati su svi sudionici završnog turnira osmorice najboljih tzv. Mastersa. Za naslov najboljeg ove godine borit će se Juan Carlos Ferrero, Andy Roddick, Roger Federer, Guillermo Coria, Andre Agassi, Rainer Schuttler, Carlos Moya i David Nalbandian, dok je prva rezerva Mark Philippoussis koji će zaigrati u slučaju otkaza nekog od kvalificiranih tenisača. Na Mastersu tenisačica nastupit će Kim Clijsters, Justine Henin-H, Jennifer Capriati, Amelie Mauresmo, Helena Dementieva, Anastazija Miskina i Aj Sugyama, dok je nastup Venus Willliams još uvijek pod znakom pitanja. Prva rezerva je Chanda Rubin.

Konjički sport
Bra­ni­slav Mu­ki}
po­nov­no naj­bo­lji
vo­za~

Mladi Subotičanin Branislav Mukić obranio je titulu najboljeg vozača u državi u utrkama kasačkih konja i dokazao kako mu već nekoliko godina nema ravna u ovom atraktivnom sportu. Uz uspješnog sina trijumfalno je završio sezonu i njegov otac Ivica koji je najbolji u konkurenciji trenera.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika