Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti

Ultimate fight
Mi­no­ta­ur bo­lji od Cro co­pa

Najbolji hrvatski ultimate fight borac Mirko »Cro Cop« Filipović nije uspio pobijediti Brazilca Antonia Rodriga, poznatijeg u svijetu borbi kao Minotaura, i osvojiti naslov prvaka svijeta u »Pride« verziji. U meču svoje dosadašnje karijere protiv, po mnogima, najboljeg borca na svijetu, Filipović se odlično držao sve do druge runde (U ovoj verziji prva traje 10, a druga i treća po 5 minuta), ali je, pomalo nesretno, dozvolio protivniku da ga sruši u parter i izvrsnom hrvačkom tehnikom primora na predaju. Na koncu prve runde Mirko je imao priliku nokautirati Minotaura, ali ga je zvono spasilo. Ovom pobjedom Brazilac je povratio početkom godine izgubljeni tron, dok Cro Copu ostaje da čeka sljedeću priliku da osvoji šampionski pojas.

Nogomet
Hr­vat­ska – Slo­ve­ni­ja

U sklopu doigravanja za odlazak na EP 2004. u Portugalu u subotu 15. studenoga u Zagrebu Hrvatska će se suprotstaviti reprezentaciji Slovenije na stadionu u Maksimiru.
Izbornik Otto Barić pokušat će, boljim skorom iz dvije izlučne utakmice, nastaviti niz učestvovanja hrvatske nogometne reprezentacije na najvećim natjecanjima.
Košarka
Ci­bo­na na vr­hu Goodyear li­ge

Pobjedom protiv momčadi Zagreba (81:69), u malom hrvatsko – zagrebačkom derbiju, košarkaši Cibone su na vrhu tablice Goodyear lige. Zadar je bio bolji u gostima kod Širokog (75:73), Split je poražen od Budućnosti u Podgorici (116:118) nakon nevjerojatna tri produžetka. U ostalim susretima: Olimpija – Laško 77:74, Lovćen – Reflex 71:69, C. zvezda – Slovan 93 – 83, Krka – Banjalučka P. 86:79
Tablica: Cibona 6 – 2, Budućnost 6 – 2, C. zvezda 6 – 2, Reflex 5 – 3,
Olimpija 5 – 3

Nogomet
Pr{o za po­vi­jest i ro|en­dan

Stasiti centarfor Monaca i hrvatske reprezentacije Dado Pršo postigao je prošle srijede četiri pogotka za svoju momčad protiv španjolskog Deportiva u utakmici koja je završila »nenogometnim« rezultatom 8:3 i ovim izvrsnim učinkom upisao se u povijest Champions Leaguea. Da je i želio sigurno nije mogao ni zamisliti ljepši dar za svoj 29. rođendan, koji je s goleadom proslavio tog 5. studenog.   

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika