Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti


Nogomet
Eu­ro ba­ra`

Pored Hrvatske i Slovenije u doigravanju za plasman na EP 2004 u Portugalu, u prvim susretima niti jedna momčad nije osigurala znakovitiju prednost i tek nakon uzvratnih susreta bit će poznati svi učesnici završnog turnira najboljih europskih nogometnih reprezentacija. Rezultati prvih susreta:

Hrvatska – Slovenija 1:1
Letonija – Turska 1:0
Škotska – Nizozemska 1:0
Španjolska – Norveška 2:1
Rusija – Wales 0:0


Eu­ro ba­ra` – mla­di

Uz seniorske momčadi i mlade reprezentativne vrste igraju dodatne kvalifikacije za EP 2004. i poslije uzvrata znat će se svi sudionici smotre najbolje »europske« mladosti. Rezultati prvih susreta:

Hrvatska – Škotska 2:0
SCG – Norveška 5:1
Njemačka – Turska 1:0
Danska – Italija 1:1
Bjelorusija – Poljska 1:1
Švedska – Španjolska 2:0
Švicarska – Češka 1:2
Portugal – Francuska 1:2

Tenis
Fe­de­re­ru Ma­sters

Najbolji švicarski tenisač i ovogodišnji wimbledonski pobjednik, Roger Federer, pobjednik je Masters turnira osmorice najboljih tenisača svijeta. U nezaustavljivom pohodu ka prestižnoj tituli nadvisio je sve protivnike i nanizavši svih pet pobjeda uz samo jedan izgubljeni set. U velikom finalu potpuno je nadigrao velikog Andrea Agassija i trijumfalno zaokružio impresivnu sezonu uz pozamašni ček od 1.520.000 dolara.
Polufinale: Agassi – Schuttler 5:7, 6:0, 6:4,  Federer – Roddick 7:6, 6:2
Finale: Federer – Agassi 6:3, 6:0, 6:4

Umjetničko klizanje
Bron­ca za
Ido­ru He­gel

Poslije dugo vremena, još od Sande Dubravčić, hrvatsko umjetničko klizanje na ledu nije imalo dostojnu nasljednicu velike šampionke. Ali na 36. Zlatnoj pirueti koja se klizala prošlog tjedna u Zagrebu, najbolja hrvatska klizačica Idora Hegel uspjela je osvojiti treće mjesto i brončano odličje, iza Slovakinje Babijakove i Mađarice Poth.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika