Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Otvorena filijala
HVB banke

U četvrtak je, na dvogodišnjicu uspješnog poslovanja u Srbiji, u Subotici otvorena filijala austrijske HVB banke. Smještena je u poslovnoj zgradi Kompanije »Fresh & Co« i poslije Beograda, Novog Sada, Zemuna četvrta je po redu u Srbiji. Filijala HVB banke u Subotici ponudit će privredi i građanima investicione kredite, odnosno pozajmice građanima, kao i kombinaciju štednje i kredita. Od iduće godine bit će dostupni stambeni krediti, kao i pozajmice u kešu u visini od 3.500 eura. Od 1. siječnja HVB banka uvest će i takozvane »paket račune« za građane i sve vrste plaćanja preko interneta.
Natječaj za IV. Festival bunjevački pisama

Glazbeni odjel HKC »Bunjevačko kolo« raspisao je natječaj za skladbe koje će biti izvedene na IV. Festivalu bunjevački pisama. Natječaj je otvoren od 29. veljače 2004. godine, a zainteresirani za detaljnije informacije mogu se obratiti u »Bunjevačko kolo«, Preradovićeva 4 ili na telefon 555-589.
Ponovno Javna kuhinja

»Javna kuhinja« subotičkog Crvenog križa ponovo je počela s radom. Donatori su austrijski i njemački Crveni križ. Pripremanje hrane i distribuciju u vrijednosti mjesečno oko 200.000 dinara, financirat će lokalna samouprava. »Javna kuhinja« radit će do kraja travnja, iduće godine. U kuhinji Osnovne škole »Majšanski put« dnevno će se pripremiti 613 kuhanih obroka, a hrana će se distribuirati u mjesne zajednice Bajmok, Stari i Novi Žednik, Čantavir, Mali Bajmok, Mali Radanovac i Željezničko naselje. Popis korisnika Javne kuhinje pripremio je Općinski Centar za socijalni rad.

Večer španjolske glazbe

U čitaonici Gradske biblioteke 17. prosinca održana je večer španjolske glazbe u izvođenju komornog zbora »Bach« iz franjevačke crkve. Na programu su bila djela Tomás Luis de Victoria, Francisco Guerreroa, Ferran Sorsa i drugih.

Novi TV divani

TV divani emitiraju se u nedjelju 28. prosinca na drugom programu Televizije Novi Sad s početkom u 18.30.
    Iz sadržaja emisije: proslava pet godina postojanja Uredništva na hrvatskom jeziku Radio Subotice, svečanost u povodu 125. godina postojanja »Pučke kasine 1878«, nekoliko božićnih koncerata, itd.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika