Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Ombudsman dobio zamjenike

Skupština Vojvodine je 18. prosinca, na prijedlog pokrajinskog ombudsmana mr. Petra Teofilovića, izabrala tri njegova zamjenika, koji će biti angažirani u posebnim oblastima zaštite građanskih prava.
    Za zamjenika ombudsmana za zaštitu prava nacionalnih manjina izabran je Zoltán Gobor, odvjetnik iz Novog Sada, diplomirani pravnik, koji je tijekom svoje karijere obavljao poslove suca, predsjednika Općinskog suda u Temerinu, suca Suda udruženog rada, te zamjenika javnog pravobranitelja Vojvodine.
    Za zamjenike ombudsmana izabrani su također i Stevan Arambašić, pravnik, predsjednik Općinskog suda u Vrbasu, te Dragomir Sekulić, također pravnik, dugogodišnji odvjetnik iz Novog Sada, a trenutačno direktor za pravne poslove u novosadskom Informativnom centru »Apolo«.
    »Ovo je zakonska obveza ombudsmana – da u predviđenom roku predloži svoje zamjenike, mada još uvijek nisam predložio svih pet, kaže za »Hrvatsku riječ« mr. Petar Teofilović. Sam izbor ova tri zamjenika na žalost ne znači i da će ured sada početi raditi, jer još uvijek nisu riješeni problemi oko prostorija. Prvenstveni razlozi odlaganja početka rada, dakle, jesu tehničke prirode. Mi se nadamo da će se oni u najskorije vrijeme riješiti, jer se na tome već dugo radi. Na žalost, ne zna se neki točan datum kada će ured definitivno proraditi. Imajući u vidu sve nastupajuće praznike, sumnjam da će to biti prije početka godine.«
    Građani se, međutim, već obraćaju ombudsmanu i već ima zahtjeva da se pojedini slučajevi uzmu u razmatranje, iako kancelarija službeno još ne prima nikakve zahtjeve. »Ti predmeti će svakako biti obrađeni, s njima će biti postupano onako kako to zakon nalaže. A ja vjerujem da će nakon početka rada biti znatno više predmeta«, kaže Teofilović.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika