Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Tra­di­ci­ja se nastavlja

Da je Subotički tamburaški orkestar jedan od najboljih, potvrđuju mnoga dosadašnja priznanja i mnogobrojne osvojene nagrade. Ove nagrade i priznanja nisu samo plod rad velikog orkestra, nego tradiciju nastavljaju i najmlađi članovi. 
U subotu 15. svibnja u Somboru je održan festival dječjih tamburaških orkestara. Na ovoj Pokrajinskoj smotri dječjeg stvaralaštva Vojvodine sudjelovao je i Dječji subotički tamburaški orkestar. U kategoriji ovih orkestara najmlađi članovi Subotičkog tamburaškog orkestra osvojili su zlatnu medalju i uvrstili se u red najboljih u Pokrajini. Na ovom uzrastu ovo je najveći rang takmičenja. 
    Na republičkoj smotri tamburaških orkestara u Rumi 21. svibnja sudjelovali su članovi juniorskog i velikog Subotičkog tamburaškog orkestra. Ova smotra na nivou cijele Republike Srbije nije bila takmičarskog karaktera. Nastup juniorskog orkestra, kako nam kaže umjetnički ravnatelj ovog orkestra Stipan Jaramazović, bio je veoma zapažen. U ukupnoj konkurenciji od deset orkestara juniorski orkestar je bio najmlađi, ali je programom i izvedbom dokazao da mu je mjesto na ovom festivalu. Veliki Subotički tamburaški orkestar je također nastupio na ovom festivalu. Kako kaže Stipan Jaramazović, orkestar je izveo izuzetno zahtjevan program. Izveli su četiri kompozicije: T. Vidošić »Oj more duboko«, J. Siberius »Tužni valcer«, Z. Mulić »Suncokreti« gdje je kao vokalna solistica nastupila Antonija Piuković  i kao zadnju točku njihovog programa izveli su Bunjevačko momačko kolo, u kojem je došla do izražaja virtuoznost ovog orkestra. Nastup je pozdravljen dugotrajnim pljeskom. Žiri je poslije nastupa imao zadatak dati opis izvedbe svakog orkestra. Subotički tamburaški orkestar je dobio mnoštvo pohvala. Program kojeg su izveli članovi velikog Subotičkog tamburaškog orkestra je dio programa koji orkestar sprema za koncertnu turneju po Izraelu, napomenuo je Stipan Jaramazović. 
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika