Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Nogomet
Pr­vo­li­gaŠko »Međimur­je«
 
Nogometaši Međimurja uspjeli su iz drugog pokušaja (Pula 1856, 2:0, 0:2, 7:6 poslije penala), izboriti plasman u najelitnije hrvatsko nogometno natjecanje. U razigravanju s, sada već bivšim prvoligašem Cibaliom iz Vinkovaca, momčad iz Čakovca bila je bolja u dva susreta (2:0, 2:2) i posve zasluženo polučila plasman u 1. HNL.
 
Eu­rop­sko pr­ven­stvo (U-21)
 
Njemačka je, počevši od 27. svibnja do 8. lipnja, domaćin Europskog prvenstva u nogometu za mlade reprezentacije za koje mogu nastupati igrači do 21 godine starosti. Plasman na ovaj završni summit europskog »mladog« reprezentativnog nogometa izborile su i najbolje selekcije Hrvatske i SCG koje će nastojati izboriti plasman na jedno od prva tri mjesta i time »ovjeriti« vizu za OI u Ateni 2004. Interesantno je, da se u prvom susretu na prvenstvu sastaju upravo ove dvije susjedne države, dok se u njihovoj zajedničkoj kvalifikacijskoj skupini nalaze još i selekcije (U-21) Italije i Bjelorusije.
Vaterpolo
Fi­nal Fo­ur u Bu­dim­pešti
 
Ovog vikenda (28. – 29. svibnja) Budimpešta je domaćin Final Foura vaterpolske Eurolige, a u polufinalnim susretima sastaju se Primorje (Hrvatska) – Honved (Mađarska) i Jadran HN (SiCG) – Šturm 2002 (Rusija).
 
Tenis
Čile obra­nio na­slov 
 
Tenisači Čilea ponovno su pobjednici momčadskog ATP Svjetskog prvenstva s pobjedom nad Australijom (2:1) u finalu ovog »zagrijavanja« za Roland Garros. 
Rezultati: Gonzales – Hewitt 7.5, 6:2, Massu – Philppoussis 6:3, 6:1, Garcia, Massu – Arthurs, Hanley 4:6, 4:6.
Žri­jeb Ro­land Gar­ro­sa
 
Na zemlji pariškog Roland Garrosa, jedinog Grand Slam turnira koji se igra »sporoj« podlozi, tijekom sljedeća dva tjedna borit će se najbolji od najboljih sa svjetske ranking ljestvice, a među njima i brojna hrvatska tenisačka kolonija: Ivan Ljubičić, Ivo Karlović, Mario Ančić kod muških, a Karolina Šprem, Silvija Talaja, Jelena Kostanić i Sanda Mamić kod djevojaka. Najbolji tenisač SCG, Janko Tipsarević prvi je tenisač koji je uspio, nakon 14 godina, izboriti plasman u glavnom ždrijebu za svoju državu, dok će u ženskoj konkurenciji igrati Jelena Dokić i Jelena Janković.
 
Formula 1
Trul­li pr­vi na VN Mo­na­ca
 
Talijanski vozač Jarno Trulli prekinuo je Schumacherov pobjednički niz od pet pobjeda zaredom, osvojivši šestu utrku sezone voženu na stazi u Monte Carlu za VN Monaca. Vozeći u Renaultovom bolidu Trulli je zabilježio vrijeme od 1:45:46, 601 i popeo se, kao prvi, na pobjedničko postolje. Drugi je bio Button (+ 0.497), dok je treći na cilj stigao Barrichello u vremenu + 1.15.766.  
 
Ultimate fight
Po­vra­tak Cro Co­pa
 
Mirko »Cro Cop« Filipović vratio se pobjedom, poslije neugodnog poraza u prošloj borbi ultimate fighta, nad japanskim borcem Hiromitsuom Kaneharom na turnirom »Bushido III« koji je održan proteklog vikenda u japanskoj Yokohami. Filipović je pobijedio na poene jednoglasnom odlukom sudaca.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika