Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Rješavat ću konkretne probleme

Krajem prošlog tjedna u Subotici su se predstavila dva predsjednička kandidata, koji prema istraživanjima javnog mnijenja imaju najviše šansi za pobjedu na budućim izborima: Boris Tadić i Tomislav Nikolić.
BRŽE U EUROPU: Predstavljanje Borisa Tadića Subotičanima, u okviru kampanje, odigralo se u petak. Tijekom dana Tadić je boravio u Mađarskoj, gdje se sastao s ministrom za vanjske poslove Lászlom Kovácsem. »Tijekom tog posjeta govorili smo o Vojvodini kao autonomiji, kao regiji koja je budući potencijal našeg europskog integriranja« kazao je Tadić po povratku »podsjećam vas da je EU ustvari nastala kroz suradnju regija. U tom smislu, poseban značaj imaju općine, koje bi mogle imati samostalnu suradnju u domenu ekonomije ili kulturne razmjene, kao posebno značajnog i čvrstog mosta naše buduće međunacionalne suradnje«. 
Glavni događaj kampanje, predstavljanje na trgu velikom broju okupljenih odigrao se prema predviđenom rasporedu, nakon kratkog »zagrijavanja« od strane ‘vječitog’ Zvonka Bogdana, Tadić je poručio Subotičanima: »Moj cilj je Srbija u Europskoj uniji i tu stavljam točku i svaka prepreka mora biti savladana kako bismo ostvarili taj cilj, jer mi nismo narod niti zemlja na kraju svijeta i u Europu ne možemo brzinom kornjače. Ja hoću da izmijenim način ponašanja u našoj politici, te će moj prvi posao kao predsjednika biti formiranje predsjedničkog ureda sa stotinu ljudi, koji će se baviti konkretnim problemima ljudi.« Konkretni problemi, koje je Tadić naveo, jesu problemi nezaposlenih, problemi mladih ljudi, žena i djece koji trpe nasilje, problemi umirovljenika, te sudovi koji ne funkcioniraju, toleriranje nasilja u društvu i netolerancija prema različitosti. »Svatko koje god vjere i nacije bio, mora biti uvažavan« rekao je Tadić i na kraju poručio: »Ja želim nastaviti put Zorana Đinđića prije svega njegov projekt – tisuću mladih lidera, jer je Srbiji potrebna nova politička generacija«.                             
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika