Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Orlando – glavni grad Disneyevog svijeta

Zahvaljujući tenisu, kojem sam posvetio gotovo sve godine svog života, i sportskoj stipendiji na račun »bijelog sporta«, otišao sam u SAD, Daytona Beach, Florida na studij Managementa. Igrajući za svoj koledž, Bethune-Cookman College, uspio sam proputovati dobar dio američkog kontinenta, upoznavajući nove predjele i ljude. Ali, doživljaj iz Orlanda, Disneyevog Resorta, u kojem sam proveo nekoliko nezaboravnih dana, spada u sam vrh impresija koje ću zauvijek pamtiti.
    Moj koledž pohađaju, u velikoj većini, tamnoputi Amerikanci (Afro-american) i jednom godišnje UNFC (United Nigro College Fund) organizira svojevrstan Celebrity Event (Svečani događaj na kojemu se okupljaju poznate i slavne ličnosti iz svijeta sporta, show buisinessa…). Svoje mjesto na »listi putnika« izborio sam dobrim igrama i rezultatima u majici Bethune-Cookmana Collegea (BCC) i našao se u društvu: Venus Williams, Chande Rubin, Malivaia Washingtona, Clydea Drexlera…
    Kako je u pitanju, prije svega, događaj humanitarnog karaktera i osnova cijele organizacije temelji se na prikupljanju sredstava za afirmiranje tamnoputih studenata, na teniskim terenima su se, po principu »kabare parova«, natjecali aktivni tenisači, bivši igrači i sportaši iz drugih sportova, te poznati ljudi iz svijeta glume, glazbe, zabave. Prema takvom konceptu bili smo podijeljeni u grupe po četiri teniska para (doublea) i ja sam se, igrajući naizmjenično s Clyde Drexlerom (čuvenim košarkašem Detroit Pistonsa) i Malivai Washingtonom (tenisačem koji je igrao finale Wimbledona), uspio plasirati u polufinale. No, ponavljam, natjecateljski dio uopće nije bio opterećen rezultatom, već je akcent igre bio na ekshibicijama i atraktivnim potezima tenisača i netenisača.
    Ali je zato glavni dio Eventa bio posvećen after party-ju, zabavi poslije natjecateljskog dijela tenis turnira u sklopu kojeg je bilo upriličeno druženje i slikanje s poznatim akterima ovog nezaboravnog događaja. U neobveznoj atmosferi ispijanja koktela iskoristio sam priliku da snimim i budem snimljen s gotovo svim učesnicima s kojima sam se družio i igrao tenis tih dana u Orlandu. Prije svih, izdvojio bih fotose s Venus Williams zasigurno najboljom, skupa sa svojom sestrom Serenom, tamnoputom tenisačicom svih vremena.
    Glede smještaja – on je bio na visini cjelokupnog hi class događanja, bili smo smješteni u luksuznom hotelu s četiri zvjezdice koji se nalazi u sklopu Disney Resorta, ali zbog obilja događanja najviše vremena sam proveo vani, što je posve logično, uzimajući u obzir impresivnost cjelokupnog događaja.        

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika