Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Kon­cert na tr­gu

Manifestacija pod nazivom »Mjesec kulture« održana je u Subotici od 9. do 24. lipnja. U sklopu ove manifestacije u nedjelju 20. lipnja na subotičkom trgu Folklorni odjel Hrvatskog kulturnog centra »Bunjevačko kolo« održao je cjelovečernji koncert. Na koncertu je nastupila dječja folklorna skupina, kao i reprezentativna skupina. Ovom prigodom svi građani su mogli vidjeti bogatstvo različitosti nošnje.
    Predstavili su se igrama iz Baranje, iz Mađarske, djeca su odigrala dječje bunjevačke igre. Nakon toga su izveli igre iz Like Makedonije. Predstavili su se i koreografijom Trojno,  pa potom Vlaškim igrama, plesom iz Slavonije, igrama iz Zagorja i Prigorja i Međimurja. Istu večer su se predstavili i igrama iz Banata, a kao zadnje ove večeri odigrali su Bunjevačke igre.
NASTUP PRIJE TURNEJE: Pokraj igre istu večer nastupila je i mlada vokalna solistica Antonija Đulai, koja je otpjevala pjesmu iz Prigorja, a pratio ju je orkestar Hrvatskog kulturnog centra »Bunjevačko kolo« koji je također izveo instrumentalnu točku. Na samom kraju od sugrađana su se oprostili pjesmom u kojoj su svima pospanima poželjeli laku noć. Ovaj koncert je za najmlađe članove ujedno bio i probni nas-tup za turneju koja ih očekuje. Naime, kako je rekla Sandra Lipozenčić, koreograf, djeca 1. srpnja kreću u Ukrajinu. Nastupit će u Sevastopolju. Ovoga puta na turneju idu najmlađi članovi Folklornog odjela, no uskoro će i reprezentativna grupa na put. Pred članovima ovog odjela je naporno ljeto, svi marljivo rade i pripremaju se za nastupe u Španjolskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Vinkovcima i naravno na »Dužijanci 2004.« godine. Sva ova događanja, koja su pred mladim ljudima, nagrada su za njihov trud.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika