Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Ljetni spektar

Mama oskarovka

Oskarom nagrađena glumica Helen Hunt (1997. godine za film »Bolje ne može«) nedavno je postala, u svojoj 40. godini, ponosna majka male djevojčice neobičnog imena Makena lei. Ponosni otac curice je producent Matthewu Carnahan, a prema priznanju roditelja ime njihove mezimice potječe od imena grada na havajskom otoku Mauiu.
No­go­me­taši no­vi­na­ri

Na Europskom nogometnom prvenstvu u Portugalu pokraj nogometaša na travnjaku ima i nekoliko bivših velikana u novinarskim redovima, koji su angažirani od velikih hrvatskih medijskih kuća. Boje HRT-a kao stručni komentatori brane Ivan »Iko« Buljan i Zlatko »Cico« Kranjčar, Hrvatski RTL zastupa legendarni kapetan »vatrenih« Zvonimir Boban, a za Večernji list svakodnevno pišu Miroslav »Ćiro«Blažević i Robert Prosinečki.
Olim­pi­ja­da pod upit­ni­kom

Nepuna dva mjeseca prije početka ljetnih Olimpijskih igara u Ateni domaćini su opterećeni brigama glede završetka brojnih sportskih objekata koji svoje otvorenje trebaju imati na predstojećem summitu najboljih sportaša svijeta. Brojna gradilišta, na kojima se još uvijek ne nazire kraj završnim radovima, djeluju pomalo zastrašujuće, ali i pokraj svega Grci tvrde da će sve biti dovršeno do početka Igara.
Bes­plat­ni in­ter­net za od­li­kaše

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta odlučilo je nagraditi sve odlične učenike hrvatskih osnovnih i srednjih škola (oko 200.000 đaka) besplatnim satima interneta tijekom predstojećih ljetnih ferija. Također, svi odlikaši imaju priliku da, zahvaljujući odličnim ocjenama, nabave računala po povoljnoj cijeni od 2.500 kuna (oko 25.000 dinara). 
Opa­tij­ska ne­dje­lja zvi­je­zda

U sklopu proslave 160-te obljetnice organiziranog turizma i proslave dana Opatije organizirana je humanitarna akcija u kojoj su učešće uzele brojne poznate ličnosti s hrvatske estrade. »Zvijezde« su se oprobale u jedriličarskoj regati u kojoj je, ispred UNICEF-ovog ambasadora dobre volje glazbenika Gibonnija, glumaca Zijaha Sokolovića i Gorana Navojeca, glumice Vitomire Lončar i brojnih drugih popularnih sudionika, pobijedio glazbenik Dražen Turina Šajeta. Uz dvoboj na moru »Zvijezde« su se oprobale i na kopnu, igrajući tenis turnir, ali je pravi pobjednik cijele manifestacije pobjeda humanosti oličena u prikupljenom novčanom iznosu koji je namijenjen akciji »Stop nasilju nad djecom«.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika