Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti

Tenis
Iva­niševićev oproštaj­ni Wimbledon

Na svom posljednjem velikom turniru u karijeri dugoj gotovo jedno punoljetstvo, najveći hrvatski tenisač svih vremena, Goran Ivanišević je startao još jednom pobjedom. Iako su svi gledatelji na prepunom Centralnom terenu očekivali »laganicu« u kojoj će se nezaboravni pobjednik iz 2001. godine i zvanično oprostiti od aktivnog bavljenja »bijelim sportom«, nepredvidivi »Zec« je odigrao cijeli susret u svom stilu i s uvjerljivih 3:0 (6:3, 7:6, 6:2) svladao Mihaila Južnjog.
Ančić za­u­sta­vljen
u po­lu­fi­na­lu

Mario Ančić odlično je odigrao ATP turnir u nizozemskom Hertogenboschu (375.750 Eura), plasiravši se u polufinale u kojemu je finalist Roland Garrosa, Coria bio bolji sa 7:6, 1:6, 6:3. Jelena Kostanić uspjela se, na istom turniru, plasirati u finale ženskih parova u kojemu je skupa s Schaul poražena od para McShea, Sequera 6:7, 3:6.

Nogomet
Hi­ber­ni­ans – Sla­ven B. 2:1

Hrvatski predstavnik u Intertoto kupu Slaven Belupo iz Koprivnice poražen je u prvom susretu prvog kola od predstavnika Malte, Hiberniansa sa 2:1, ali u revanšu koji igra 26. lipnja na domaćem terenu ima realne šanse za plasman u sljedeću rundu ovog natjecanje koje finalistima omogućava plasman u kup Uefa.

Formula 1
Fer­ra­ri pr­vi u In­di­a­na­po­li­su

Michael Schumacher (1:40:29. 914) i Rubens Barrichello (+ 2, 950) ponovno su u superiornom Ferrarijevom »dvojcu« pobijedili, ovog puta na VN SAD voženoj prošle nedjelje u Indianapolisu. Na pobjedničkom postolju pored već »pretplaćenih« vozača u crvenim kombinezonima našao se Japanac Takuma Sato (+ 22. 036) vozač BAR-a. Na tablici vodi M. Schumacher sa 80 bodova, R. Barrichello 62, J. Button 44, J. Trulli 41…
U generalnom poretku konstruktora Ferrari ima već 142 boda, Renault 66, BAR 58…

Atletika
Hr­vat­ska is­pa­la iz Pr­ve li­ge

Muška atletska reprezentacija Hrvatske ispala je iz Prve lige Europskog kupa na natjecanju koje se prošlog vikenda održalo u Bugarskoj. Sa osvojenih 75 bodova i 7. mjestom u konačnom poretku, skupa s domaćom selekcijom, najbolji hrvatski atletičari iduće godine natjecat će se u drugoj ligi.

Rukomet
Šola u Fotexu

Najpoznatiji rukometni vratar na svijetu, po svojim izuzetnim obranama i još izuzetnijoj crvenoj boji kosi Vlado Šola, naredne sezone stajat će na vratima mađarskog Fotexa. Uz njega u mađarskoj momčadi igrat će i Renato Sulić, također član reprezentacije svjetskih prvaka.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika