Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Ljetni spektar

Ke­vin Kuranyi ženi se Hr­va­ti­com

Vođa njemačke navale na proteklom Europskom prvenstvu u Portugalu Kevin Kuranyi uskoro se namjerava oženiti svojom zaručnicom Hrvaticom Viktorijom Peličić. Ovaj talentirani nogometaš Štuttgarta, koji se nije baš proslavio u dresu »elfa«, u sebi ima mađarskih, američkih i njemačkih korijena koji će u njihovoj budućoj djeci biti dodatno izmiješani majčinim hrvatskim podrijetlom.

Ta­rik se oženio?

Jest i to za muškarca, ali samo na filmskoj traci budućeg filma »Go west« koji se ovih dana snima, pod redateljskom palicom Ahmeda Imamovića, u bosanskom gradu Kaknju.
    Najpopularnije hrvatsko TV lice igra ulogu Milana, apsolventa veterine koji ima sklonosti prema istom spolu, a nalazi se u ratnom vrtlogu koji je zadesio njegovu zemlju. Uz Tarika Filipovića u ovom filmu glume i poznata glumačka imena poput Rade Šerbedžije i Mirjane Karanović, te mladi sarajevski glumac Mario Drmač koji tumači »muškarca« prerušenog u ženu.
Pa­va­rot­ti za­di­vio Are­nu

Impresivnim nastupom u pulskoj Areni, prošle subote koja će zauvijek ostati zapisana u umjetničkoj povijesti Hrvatske, veliki tenor Luciano Pavarotti je zadivio prepuno gledalište svojih poklonika. U sklopu svoje oproštajne svjetske turneje, u kojoj je planirano 40-tak koncerata s kojima će se ovaj Talijan poslije 43 godina duge karijere, svojim nastupom otvorio je ovogodišnji Histria festival. Za ovaj glazbeni spektakl prodano je više od 7 tisuća ulaznica, a cijene su se kretale od 450 do 1000 kuna (4500 do 10.000 dinara)

.Ar­se­nov po­vra­tak

Legendarni kantautor Arsen Dedić održao je svoj povratnički koncert, prvi poslije teške operacije jetre, u atriju Prirodoslovnog muzeja u Zagrebu. U dva sata koliko je trajao njegov nastup uz nove i stare pjesme ovaj poznati šansonjer publiku je zabavljao svojim stihovima i duhovitostima  tijekom stanki između pjesama. Uz glazbu predstavljene su i posljednje dvije njegove knjige poezije »Zabranjene knjige« i »Padova-uspomene s bolovanja«.

Po­lo tur­nir na Bri­ju­ni­ma

Najomiljeniji sport jet setera je, jamačno, mondenski polo (igra u kojoj konjanici nastoje postići zgoditke na travnatom terenu), a poslije 80-godišnje stanke ovaj dinamični sport rezerviran poglavito za bogatu klijentelu, zaigrao se na Brijunima, nekdašnjoj Titovoj ljetnoj rezidenciji. U sklopu planiranog promoviranja ovog prelijepog otočja nadomak istarske obale organiziran je turnir na kojem su gostovale brojne ugledne svjetske uzvanice. Među inima na »Brioni Polo Classicu« viđeni su i unuk Winstona Churchilla, indijski princ Shivraj Singh, bugarska princeza Miriam, modni mag Umberto Angeloni vlasnik kuće »Brioni« i mnogi drugi uglednici.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika