Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Cappy Cup 2007

Nogometna suradnja između nogometnih klubova Bačke iz Subotice i Osijeka rezultirala je nedavno pozivom za sudjelovanjem na jakom međunarodnom natjecanju malih nogometaša rođenih 1996. godine i kasnije. Na »Cappy Cupu 2007«, mali su nogometaši imali prigodu oprobati svoju vještinu s vršnjacima iz nekoliko država, a prije svega lijepo se družiti nekoliko dana u gradu na Dravi.
CAPPY CUP: Na ovogodišnjem turniru, u organizaciji NK Osijek, sudjelovale su momčadi iz Hrvatske, Srbije, Mađarske, BiH, Grčke, Austrije, Ukrajine, i kao specijalni gost – reprezentacija Malezije. Pravo igranja imali su nogometaši rođeni 1996. godine i kasnije, a igralo se prema standardnim propozicijama za taj dobni uzrast, tj. 7 igrača plus vratar na pola nogometnog igrališta. Predstavnici subotičkog nogometa odigrali su ukupno 6 susreta i ostvarili polovičan uspjeh s tri pobjede i tri poraza, što im je u konačnom redoslijedu donijelo 10. mjesto. O dojmovima o ovom jakom međunarodnom nogometnom natjecanju za mlađe uzraste, razgovarali smo s Markom Romićem, trenerom momčadi.
»U pitanju je bilo zbilja jako međunarodno natjecanje na kojemu su sudjelovale eminentne nogometne škole poznatih klubova iz zemalja sudionica. Primjerice, pobjednik turnira je reprezentacija Malezije, znači selektirana generacija na državnoj razini jedne velike zemlje, dok je drugo mjesto pripalo dječacima iz splitskog Hajduka, višestrukog državnog prvaka Hrvatske. Gledajuću susrete na turniru svjedočili smo perfektnoj organizaciji od strane domaćina iz NK Osijek, a susreti igrani prije podne i navečer predstavljali su zbilja veliko iskustvo za našu mladu momčad. Ostvarenim rezultatom možemo biti zadovoljni, a iskustvo stečeno u međunarodnim ogledima nastojat ćemo iskoristiti već na sljedećim turnirima koji nas očekuju u nastavku sezone. Smještaj je bio osiguran u Bizovačkim toplicama koje se nalaze u neposrednoj blizini Osijeka, a slobodno vrijeme između natjecateljskih duela koristili smo za organizirane obilaske grada. Posjetili smo katedralu, uživali u šetnji pokraj Drave, šetali centrom slavonske prijestolnice. Sve na veliko zadovoljstvo naših malih nogometaša«, dovršio je svoje dojmove trener Marko Romić
Bačka 1996. godište i mlađi: Luka Sili, Kristijan  Priboj, Aleksandar Slavnić, Dejan Kuktin, Darko Bošnjak, Mario Ivković, Nikola Žganec, Kristijan Kujundžić, Nemanja Ćalasan, Aleksa Jurić, Aleksandar Milikić i Luka Vukoja. 
g

Najava događaja

28.09.2024 - Tavankutski festival voća

XIV. Tavankutski festival voća i autohtonih rukotvorina bit će održan u subotu, 28. rujna, na Etnosalašu Balažević, s početkom u 10 sati.

Manifestacija je posvećena predstavljanju privrednih potencijala i proizvoda, autentičnih rukotvorina, kao i proizvoda starih zanata. Ovom manifestacijom organizatori žele afirmirati privredni i stvaralački potencijal Tavankuta.

29.09.2024 - Festival bunjevački pisama u Subotici

Festival bunjevački pisama, 24. po redu, bit će održan u nedjelju, 29. rujna, u Subotici, u Sportskoj dvorani Tehničke škole Ivan Sarić. Vokalne soliste pratit će Festivalski tamburaški orkestar HGU Festival bunjevački pisama, koja je i organizator te glazbene manifestacije. Početak je u 19 sati.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika