Arhiv tekstova Arhiv tekstova

ZKVH na sastanku s ministricom kulture i medija Hrvatske

Predstavnici Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, na čelu s v. d. ravnateljicom Katarinom Čeliković, susreli su se 21. travnja s ministricom kulture i medija Hrvatske dr. sc. Ninom Obuljen Koržinek. 
Na sastanku su rekapitulirane aktivnosti i zajednički planovi ustanova, s naglaskom na suradnju u području promocije nakladništva. 
»Razgovarali smo o nastupu hrvatskih nakladnika na Sajmu knjiga u Beogradu. U svrhu dodatnog isticanja aktivnosti zajednice vojvođanskih Hrvata na beogradskom sajmu, predložila sam intenzivniju koordinaciju i suradnju Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore i Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. Dogovoren je njihov posjet i predstavljanje na Panonskom sajmu knjige u Osijeku u svibnju, kako bi sve te vrijedne nakladničke aktivnosti Hrvata iz Vojvodine bile vidljivije u Hrvatskoj. Razgovarali smo i o drugim projektima, o jačanju zajednice, o radu na promicanju i zaštiti materijalne i nematerijalne kulturne baštine gdje posebno pohvaljujem projekte koji su pokrenuti prije nekoliko godina i realizirani u suradnji s različitim institucijama Hrvatske. Govorili smo i o potrebi prisutnosti hrvatskog kazališta, posebno u Subotici. Tu smo dali prijedloge i za gostovanja i za koprodukcije«, izjavila je Obuljen-Koržinek.
Sastanku je u ime Zavoda nazočio i poslovno-administrativni tajnik Josip Bako. Prisustvovali su i voditelj hrvatskoga programa na sajmu u Beogradu Nikica Micevski, posebna savjetnica ministrice Dubravka Đurić-Nemec, ravnateljica Uprave za međunarodnu kulturnu suradnju i europske poslove Anja Jelavić te viša stručna savjetnica u Službi za knjigu i nakladništvo Marija Rubić. 
Nakon 15 godina djelovanja Zavoda bio je ovo prvi službeni sastanak s nadležnim ministarstvom iz Hrvatske.
J. D. B.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika