Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Ivan i Dino

S punih 38 godina hrvatski teniski veteran Ivan Dodig je u prošlu subotu, u paru s Austinom Krajicekom (SAD), osvojio naslov pobjednika Roland Garrosa u igri muških parova. Ovo mu je drugi naslov na ovom Grand Slam turniru (prvi je osvojio 2015. godine u paru s Marcelom Melom iz Brazila, a u međuvremenu je osvojio i dva naslova u natjecanju mješovitih parova – partnerica Latisha Chan iz Tajvana. Stasiti Međugorac je tako cijelom teniskom svijetu još jednom pokazao kako još uvijek nema namjeru’okačiti reket o klin i da od njega još možemo očekivati sjajnih rezultata u igri parova. Posebice ako uzmemo u obzir činjenicu kako je njegov dubl partner Krajicek od ponedjeljka broj 1 na ranking ljestvici najboljih tenisača u ovoj ATP kategoriji.
Na drugoj strani, onoj mladoj kojoj pripada budućnost, naslov pobjednika juniorskog Roland Garrosa u muškoj konkurenciji nadmoćno je osvojio 17-godišnji Splićanin Dino Prižmić. Ako bacimo pogled na njegove rezultate u Parizu, vidjet ćemo kako je izgubio samo jedan set u 6 susreta i samo jednom igrao tie break. U dosadašnjoj juniorskoj karijeri upisao je već nekoliko značajnijih pobjedničkih naslova 1. kategorije (Vrsar i Bytom), ali je juniorski RG definitivno najveći uspjeh njegovog dosadašnjeg bavljenja tenisom. Na ATP ranking ljestvici trenutačno zauzima 293. mjesto i igra na Challenger turnirima, ali je nedavno uspio kroz kvalifikacije izboriti plasman u glavni ždrijeb ATP turnira (Srpska Open Banja Luka).
Dodajmo ovome i okolnost kako je trener Novaka Đokovića, osvajača Roland Garrosa, također iz Hrvatske (Goran Ivanišević), pa slobodno možemo reći kako je jedna mala ali velika teniska zemlja u solidnoj mjeri obilježila drugi Grand Slam sezone. 
D. P.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika