Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Memić: 1. kolovoza aqua park počinje s radom

U susret završetku radova na aqua parku na Paliću objekt je obišao ministar ministar turizma i omladine  Husein Memić. 
»Ministarstvo je uložilo 959 milijuna dinara za izgradnju aqua i spa centra, čija je ukupna vrijednost 1,6 milijardi dinara. Nedavno mi je predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao da će Pokrajina dati još 120 milijuna dinara za kompletan završetak i očekujemo, kako je najavljeno, da će 1. kolovoza aqua park početi s radom«, rekao je Memić. 
Istakao je on kako je ova godina rekordna po ulaganju u turističku infrastrukturu na Paliću, ali i u Vojvodini u posljednjih 30 godina. 
»Subotica i Palić imaju oko 50 posto stranih turista, cilj nam je da taj broj povećamo ali i da zadržimo domaće turiste. Ovo su najveća ulaganja u turističku infrastrukturu u ovoj godini. U narednom razdoblju uložit ćemo 16 milijuna eura za razvoj turističke infrastrukture, a dobar dio tih sredstava uložit ćemo u Podunavlje kroz tri velika projekta u Kovinu, Beloj Crkvi i Novom Sadu«, naveo je ministar.  
Memić je u pratnji domaćina Istvána Pásztora, predsjednika Skupštine poduzeća Park Palić, obišao lokalitete za koje je najavljena rekonstrukcija također ove godine. Kako je Pásztor najavio, Vodotoranj će do kraja godine biti renoviran za što su sredstva u iznosu od 35 milijuna dinara osigurana. Nastavlja se, prema njegovim riječima, postavljanje ukrasnih cigli u pješačkom dijelu od hotela Prezident do bivšeg restorana Fontana, kao i rušenje nelegalnih objekata u Vikend naselju. Predsjednika Skupštine poduzeća Park Palić još je jednom najavio završetak radova na aqua parku za mjesec dana. 
»Aqua park je investicija koja se realizira od 2018. godine, a realan plan je da je završimo do kraja srpnja. Ovih dana se intenzivno radi na raspisivanju javnog poziva za odabir operatera koji će voditi računa o objektu i osiguravati kvalitetu usluga koji će privlačiti posjetitelje«, najavio je Pásztor.

J. D. B.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika