Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

U susret događanjima

17. lipnja – VII. Etno radionica pravljenja tarane – Etno salaš u Đurđinu, 9 sati 
17. lipnja – XVI. Festival dječjeg stvaralašva Dužijanca malenih – Bikovo, tijekom dana
18. lipnja – XVI. Festival dječjeg stvaralašva Dužijanca malenih – katedrala-bazilika sv. Terezije Avilske, Subotica, 10 sati
23. lipnja – Priskakanja vatre na sv. Ivana Cvitnjaka, i ove godine bit će održano u dvorištu ispred crkve sv. Josipa Radnika u Đurđinu s početkom u 19 sati. Program podrazumijeva paljenje i priskakanje vatre, koju će priskakati članovi folklornih skupina, djeca, a mogu i ostali posjetitelji. Uz priskakanje vatre veže se i običaj da mlade djevojke, jedna drugoj, ispletu vijenac od ivanjskog cvijeća, te će s time na glavi odigrati nekoliko bunjevačakih igara. 
2. srpnja – Dužijanca u Bajmaku – crkva sv. Petra i Pavla apostola, 10 sati
8. srpnja – Takmičenje risara – njiva kraj crkve sv. Josipa Radnika u Đurđinu, 6.30 sati 


Prijave za put u Mostar

Uz brojne manifestacije u sklopu Dužijance 2023., jedna od najznačajnijih će svakako biti Dužijanca u Mostaru koja će biti održana u periodu od 21. do 23. srpnja. Za sve one koji žele turistički ići u Mostar u tom periodu i podržati održavanje ove manifestacije Hrvatsko nacionalno vijeće uz suradnju s turističkom agencijom organizira aranžman koji u potpunosti prati program Dužijance. Polazak je planiran za 21. srpnja u jutarnjim satima, a povratak 23. srpnja u popodnevni satima (iza ručka). U aranžman ulazi dva noćenja s doručkom, a cijena je 109 eura. Prijave se primaju do 20. lipnja na telefon 064/6590829 (Denis Lipozenčić). 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika