Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Prijetnje Bošnjacima i Hrvatima s TikToka

Muškarac koji je iz Srbije i, kako tvrdi, bivši pripadnik Škorpiona, objavio je na TikToku niz videa u kojima kaže da je sudjelovao u ratu u Bosni i Hercegovini i u Srebrenici. Uputio je i užasne prijetnje i sramotne uvrede Bošnjacima i Hrvatima kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Srbiji.
Kako prenosi N1 Sarajevo, Bošnjake je oslovljavao pogrdno riječima »ba*ije«.
U videu navodi kako je kapu koju nosi (Škorpiona) nosio u »Ključu, Bihaću, Velikoj Kladuši, Brčkom, Trnovi te Srebrenici i Potočarima«.
»Ja sam sa 17 godina bio u Bosni. Nisam znao toliko i nisam smeo tada. Sada da vam poručim, bude li puklo u Bosni ponovo, neću ni pile u dvorištu da ostavim. Ja sam zver nisam čovek. Ne pijem, ne drogiram se, imam samo ogromnu mržnju prema vama i Hrvatima«, naveo je.
U videu prijeti i Hrvatima u Srijemu, Vojvodini s rečenicom: »Nemoj da vam dođu kao sardine nazad u Hrvatsku«.
»Moja mržnja prema vama je svakim danom sve veća i veća. Meni je u zavet Ratko Mladić ostavio to u Srebrenici 11. jula 1995. godine. Pozdrav ba*ije«, naveo je ovaj muškarac koji kaže da ima 45 godina i da je »prošao 1995. godine celu Bosnu, a 1998/1999 Kosovo«.
Objavio je i video zarobljenika iz proteklog rata u BiH gdje su ih oružani vojnici tjerali da govore kako su »zarobljenici Vojske RS« i da je »BiH srpska«. Na videima je napisao »biće reprize«.
Psovao je i najsvetiji praznik muslimana Bajram i uputio niz sramotnih uvreda i kritizirao Srbe koji nisu na »njegovoj strani«.
N1 Sarajevo je uputilo upit Tužiteljstvu Srbije povodom ovog slučaja.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika