Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Poziv pripadnicima manjina da se prijave za policijsku obuku

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog pozvalo je pripadnike nacionalnih manjina u Srbiji da se prijave na natječaj za upis 1100 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku (COPO) u Srijemskoj Kamenici.
»Ukoliko se nacionalni sastav pojedinih područja policijskih uprava podudara sa zastupljenošću pojedinih etničkih skupina, policija može učinkovitije i cjelovitije, u neposrednoj suradnji s građanima, obavljati poslove iz svoje nadležnosti«, navodi se u priopćenju ministarstva.
Ocjenjuje se da se time povećava povjerenje građana u policiju, »jača tolerancija, stvaraju uvjeti za lakše održavanje javnog reda i mira te značajno pridonosi otklanjanju predrasuda, diskriminacije i motiva za nepovjerenje prema policiji«.
Zainteresirani koji ispunjavaju uvjete za upis mogu se prijaviti na natječaj do 11. kolovoza u policijskim postajama u mjestu prebivališta.
Uvjeti natječaja objavljeni su na internetskoj stranici www.mup.gov.rs i na internetskoj stranici Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

Javni poziv za eksperte

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog uputilo je Javni poziv neovisnim ekspertima za kandidaturu za članstvo u Savjetodavnom komitetu Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina Vijeća Europe. Javni poziv je otvoren od 31. srpnja do 15. kolovoza 2023. godine.
Kandidati moraju biti priznati stručnjaci u oblasti zaštite nacionalnih manjina i moraju raditi u osobnom svojstvu, biti samostalni i neovisni u radu i biti u mogućnosti ostvariti svoje dužnosti u Savjetodavnom komitetu na efikasan način. Osim pomenutih kvalifikacija, kandidati moraju imati državljanstvo Republike Srbije, a potrebno je i da dobro poznaju najmanje jedan zvanični jezik Vijeća Europe (engleski ili francuski), dok je poželjno poznavanje i drugog zvaničnog jezika Vijeća Europe.
Prijave s potrebnim prilozima dostavljaju se isključivo elektroničkim putem na adresu: nacionalnemanjine@minljmpdd.gov.rs, s napomenom: »Prijava za članstvo u Savjetodavnom komitetu Okvirne konvencije«.
Tekst javnog poziva, sve potrebne informacije za prijavu, kao i Model biografije za imenovanje članova Savjetodavnog komiteta Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina mogu se preuzeti na sljedećem linku: https://www.minljmpdd.gov.rs/konkursi-javni-pozivi-81.php.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika