Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Kvar zbog oluje

Zbog nevremena u popodnevnim satima 23. rujna palo je tri visokonaponska stupa jačine 110 kW u ataru sela Bačinci u šidskoj općini, nakon čega je došlo do prekida opskrbe strujom i vodom za 11.000 stanovnika šidske općine. Prema nalogu Ministarstva rudarstva i energetike tijekom noći stigli su i instalirani agregati na crpnim stanicama u tehničkoj službi JKP Vodovod te je normalizirana vodoopskrba stanovnika na području Općine Šid. 
Predstavnici lokalne samouprave održali su te večeri sastanak s načelnikom Sektora za izvanredne situacije Lukom Čaušićem, direktorom Elektrodistribucije Srbije Bojanom Atlagićem i direktoricom Elektromreže Srbije Jelenom Matejić. Predsednik Općine Šid Zoran Semenović upoznao je predstavnike nadležnih institucija s posljedicama uvjetovanih nevremenom i poduzetim mjerama, kako bi se posljedice havarije na dalekovodima što prije sanirale. Svi raspoloživi tehnički i ljudski resursi s teritorija Srbije stavljeni su na raspolaganje Općini Šid i njenim građanima, a tijekom noći u Šid su stigle ekipe EMSAD  iz cijele Srbije kako bi se što prije završili pripremni, zemljani radovi i počelo s podizanjem stupova dalekovoda. 
Ministrica rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović boravila je u ponedjeljak u Šidu i tom prilikom u pratnji predsjednika Općine Šid i suradnika obišla radove na sanaciji dalekovoda u bačinačkom ataru. Na otklanjanju havarije danonoćno u veoma teškim uvjetima radilo je nekoliko ekipa Elektromreže i Elektrodistribucije iz cijele Srbije. Nakon dva dana, u ponedjeljak 25. rujna, šidska trafo stanica stavljena je na napon te je normalizirana opskrba električnom energijom.
S. D.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika