Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Kultura vijesti

Gromilović u japanskom magazinu

SOMBOR – Magazin za umjetnost i kulturu Hidden Champion iz Japana objavio je veliki tekst o radu somborskog likovnog umjetnika Davora Gromilovića. 
»Imao sam tu sreću da dobijem osam stranica posvećenih mojoj umjetnosti. Intervju na kojem smo dugo radili jeste prvi veliki članak o meni u Japanu. Magazin Hidden Champion ovog mjeseca obilježava 20 godina postojanja. Budući da je dosta sfera iz kulture Japana utjecalo na moj rad, o čemu smo i pričali u intervjuu, mojoj sreći nema kraja«, naveo je Gromilović.

HosanaFest u Subotici

SUBOTICA – Osamnaesti Festival hrvatskih duhovnih pjesama – HosanaFest bit će održan u nedjelju, 8. listopada, u sportskoj dvorani Tehničke škole Ivan Sarić (MEŠC) u Subotici, s početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je 250 dinara. Slogan ovogodišnjeg festivala je Rastimo u vjeri i množimo ljubav.

Predstavljanje novog sveska Leksikona 

SOMBOR – Predstavljanje najnovijeg, 16. sveska Leksikona podunavskih Hrvata – Bunjevaca i Šokaca bit će održano u idući petak, 13. listopada, u Hrvatskom domu u Somboru. U ovome svesku, koji obuhvaća završni dio slova M (Malj – Mu) nalazi se ukupno 272 priloga, koje prati 8 uputnica i 157 ilustracija. Početak je u 19,30 sati. 

Upis novih članova u HKC Bunjevačko kolo

SUBOTICA – Folklorni odjel HKC-a Bunjevačko kolo iz Subotice vrši upis novih članova. Zainteresirana djeca od 6 godina pa naviše mogu se javiti svakoga radnog dana (od 18 do 21 sat) u prostorijama Bunjevačkog kola u Subotici (Preradovićeva 4). Informacije o upisu mogu se dobiti i telefonskim putem na broj: 556-889. 

Upis novih članova u Nazor

SOMBOR – Mlađa grupa folklora HKUD-a Vladimir Nazor iz Sombora nastavlja s probama i vrši upis novih članova. Probe se održavaju petkom od 19,30 do 20,30 sati kada je i moguć upis novih članova. 

Upis novih članova u Šokadiju

SONTA – KPZH Šokadija iz Sonte vrši upis novih članova, a stare, kako navode, zovu »da nastavimo di smo stali i da budemo još bolji«. »Hajde da se družimo, igramo, pivamo, sviramo, glumimo, slikamo, putujemo i njegujemo kulturu našega naroda«, navode u udruzi.
Sve informacije o upisu mogu se dobiti na brojeve telefona: 061/306-82-78 i 064/066-35-45. 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika