Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Mališani vrtića Marija Petković – Sunčica održali program za bake i djedove

Dobro došli mili gosti
Da čujete što mi znamo
Od srca se radujemo
Pa vas toplo pozdravljamo,
Vi ste amo voljom došli
Mi kličemo DOBRO DOŠLI.

Ovim riječima pozdravili su mališani vrtića Marija Petković – Sunčica svoje majke i dide, bake i djedove, koji su došli na tradicionalni program organiziran njima u čast pod nazivom »Za sunčanu jesen života«. Lijep i jesenskim suncem okupan dan omogućio je da program bude održan na bini u dvorištu Hrvatskog doma – Matice u Subotici, a nastupile su obje skupine iz vrtića: Pačići i Cvjetići. Vjerujem da i nije moglo biti drugačije, jer su toga dana svi bili nasmijani i sretni, i maleni i oni u najboljim godinama, pa je toliko osmijeha i pozitivne energije rastjeralo sve hladne oblake, ako ih je uopće i bilo.
Program je bio odličan, kolažnog tipa. Za svakoga po nešto – za bake, za djedove, za prijateljstvo... Nizale su se pjesmice, recitacije, ples, a imali su i posebnu voditeljicu koja je to sve veoma spontano i najavljivala. Zatim, doznali smo koje su to četiri najvažnije male riječi (molim, hvala, izvoli i oprosti), a pjevalo se i recitiralo i na engleskom, ali i talijanskom jeziku. Za ovu točku je naše drugare pripremila s. Eleonora Merković, koja redovito drži talijanski u vrtiću. 
Nastup vrtićanaca upotpunjen je i izložbom obiteljskih stabala svakog od njih, koja je bila postavljena u dvorištu. Osim što smo se lako mogli upoznati s obitelji svakog drugara iz vrtića, mogli smo vidjeti i koliko su kreativni jer je bilo različitih ideja kako predstaviti svoje obiteljsko stablo.
Sve prisutne na kraju je pozdravila predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasna Vojnić, poželjevši im da se ugodno osjećaju u svojoj drugoj kući. Stoga su potom majke i dide, bake i djedovi, skupa s njihovom djecom, dakle roditeljima djece iz vrtića Marija Petković – Sunčica, obišli Hrvatski dom – Maticu. Tko je želio (a svi su željeli), bio je priređen i kutak za fotografiranje, za koji se čekao red. No, čekanje nikome nije palo teško jer bilo je i posluženja i za goste i za sudionike programa. 
Na koncu možemo samo posvjedočiti: bio je ovo jedan poseban i prekrasan dan koji je svima ogrijao srce i dušu. Najviše su vjerojatno uživali naši najstariji obasuti pažnjom svojih najmilijih. Bio je ovo doista dan dostojan »Za sunčanu jesen života«.
B. I.  

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika