Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Kultura vijesti

Vajštanski svinjokolj

VAJSKA – HKU Antun Sorgg organizira Vajštanski svinjokolj i Šokački rakijski četveroboj koji će biti održani sutra (subota, 11. studenoga) u dvorištu Šokačke kuće u Vajskoj. Program počinje u 10 sati, a od 13 sati bit će predstavljanje projekta Revitalizacija Šokačke kuće – II faza. 

Obnova predstave Salon mame Tereze

SUBOTICA – Književno-teatarski kružok HKC-a Bunjevačko kolo iz Subotice obnovio je predstavu Salon mame Tereze rađenu po tekstu Petka Vojnića Purčara. Predstava će biti igrana u nedjelju, 19. studenoga, u dvorani HKC-a, s početkom u 19.30 sati. Ulaz na predstavu će se naplaćivati 300 dinara.
»Pogled u Salon mame Tereze izaziva smijeh, potiče na razmišljanje, provocira – jer je takav i život: ne ovo što ćete vidjeti, nego ono što ćete doživjeti«, riječi su redateljice Nevene Mlinko. Scenografijom, koju potpisuje Kristijan Milanković, publici se daje pogleda kroz objektiv, a multipliciranje je najočitije u najdubljem i najoštrijem ramu gdje multimedija samosvojno krši vremenske postulate prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Dramske likove će oživjeti: Bernadica Ivanković, Zoltan Sič, Darko Baštovanović, Marijan Rukavina, Antonija Kujundžić, Adrijana Ivandekić, Marijana Prćić, Nenad Temunović, Katarina Ivković Ivandekić i Nevena Baštovanović. Kostimografkinja je Milijana Nimčević, glazbeni odabir radila je Nela Skenderović. Multimedijalne dijelove montirao je Nemanja Temunović, fotografije je napravila Nela Skenderović, a obradila ih Katarina Ivković Ivandekić.

35 godina ansambla Hajo

SUBOTICA – Subotički ansambl Hajo će povodom 35. obljetnice postojanja održati koncert Vrime piše priče u nedjelju, 26. studenoga, u sportskoj dvorani Tehničke škole Ivan Sarić u Subotici. Gosti koncerta bit će vokalna solistica Antonija Dulić i klapa More. Početak je u 20 sati, a ulaznice se mogu kupiti ili rezervirati pozivom na broj telefona +381/63/8087 839.

NIU Hrvatska riječ: Poziv za slanje rukopisa

Nakladničko vijeće NIU Hrvatska riječ iz Subotice poziva književne autore i autorice iz Srbije koji stvaraju na standardnom hrvatskom jeziku ili na dijalektalnim govorima Hrvata da šalju svoje neobjavljene rukopise radi njihove moguće objave u idućoj, 2024. godini. Rukopise je potrebno poslati u elektroničkom obliku na e-mail: naklada@hrvatskarijec.rs. Rok za slanje rukopisa je do 31. prosinca 2023. godine.
O uvrštanju rukopisa u nakladnički plan za 2024. odlučivat će Nakladničko vijeće. Prispjeli rukopisi se ne vraćaju autorima.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika