Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Kultura vijesti

Božićni koncert u Monoštoru

MONOŠTOR – KUDH Bodrog priređuje Božićni koncert koji će biti održan u subotu, 9. prosinca, u crkvi svetog Petra i Pavla u Monoštoru, s početkom u 19 sati. Na ovaj način, udruga u vrijeme blagdanskog ozračja želi s publikom podijeliti radosne glazbene trenutke bogate pučke tradicije Hrvata Monoštora. 

Koncert i izložba u Surčinu

SURČIN – U organizaciji Hrvatske čitaonice Fischer iz Surčina u nedjelju, 10. prosinca, bit će održan koncert klasične glazbe »13 gudača sa solistima«. Program će biti održan u crkvi Presveto Trojstvo, s početkom u 18 sati. 
Istoga dana prije podne, u 10 sati, bit će otvorena Božićna izložba radova članica Fischerove Kreativne sekcije. Ovim počinje program Božić u Surčinu koji će trajati do sredine siječnja, a podrazumijeva prikaz božićnih običaja – božićne trpeze, godišnji susret srijemskih betlemaša i Božićni koncert. 

Izložba božićnjaka u Subotici

SUBOTICA – Etnološki odjel Blaško Rajić pri Katoličkom društvu Ivan Antunović priređuje 27. Izložbu božićnjaka koja će biti postavljena u predvorju Gradske kuće u Subotici. Otvorenje izložbe je u ponedjeljak, 11. prosinca, u 19 sati. 

Treći dio knjige Priča o fotografiji 

SUBOTICA – Najnovija knjiga Subotica – Priča o fotografiji III. pisca i novinara Dražena Prćića bit će predstavljena u utorak, 12. prosinca, u Gradskom muzeju u Subotici, s početkom u 18 sati. U pitanju je treća knjiga koja putem fotografija priča povijest grada, a ovaj dio tematizira drugu polovicu 20. stoljeća. Zastupljeni su tekstovi o značajnim objektima, toponimima te ličnostima iz kulture, sporta i društvenog života. Uz autora, na promociji će govoriti ravnatelj Povijesnog arhiva Subotica Stevan Mačković i arhivist Dejan Mrkić. 

Humanitarni tamburaški koncert

SUBOTICA – Koncert humanitarnog karaktera pod nazivom »Muzikom protiv bolesti« bit će održan u srijedu, 13. prosinca, u Velikoj vijećnici Gradske kuće u Subotici, s početkom u 19.30 sati. Cilj koncerta je da se prikupe novčana sredstva koja će pomoći liječenje dječaka Lea Milića iz Subotice. Nastupaju ansambli Uspomena, Ruže, Tajna i Amanet. Na ulazu u Veliku vijećnicu bit će postavljena kutija za humanitarnu pomoć.

Koncert pjesama Olivera Dragojevića

SUBOTICA – Poznati subotički vokalni solist Marko Žigmanović u suradnji s HKC-om Bunjevačko kolo priređuje koncert pod nazivom »Ostale su pisme Olivera Dragojevića«. Žigmanović će sa svojim bendom podsjetiti publiku na najveće hitove poznatog splitskog pjevača. Koncert će biti održan u petak, 22. prosinca, u svečanoj dvorani HKC-a Bunjevačko kolo, s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 500 dinara mogu se kupiti u Bunjevačkom kolu i u kafeu Brokat.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika