Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Kultura vijesti

Novi broj Nade

SRIJEMSKA MIROVICA – Treći ovogodišnji broj obnovljenog lista Srijemske biskupije – Nada ugledao je svjetlo dana te je dostupan u župama Srijemske biskupije. List donosi vijesti iz župa Srijemske biskupije, biskupijskog Caritasa te života Crkve. Tu su i rubrike duhovnosti i liturgije, Biblijski kutak, rubrika Rad na sebi. Među ostalim, u ovom broju nastavlja se s predstavljanjem hrvatskih udruga u Srijemskoj biskupiji, a tu su i tekstovi o Moroviću te o običaju zvonjenja za pokojne u Surčinu. Možete pronaći i rubriku E-katolik koja donosi prvi dio predstavljanja korisnih aplikacija i portala s katoličkim sadržajem.
Više informacija o listu možete pronaći na: www.srijembiskupija.rs.

Koncert pjesama Olivera Dragojevića

SUBOTICA – Poznati subotički vokalni solist Marko Žigmanović u suradnji s HKC-om Bunjevačko kolo priređuje koncert pod nazivom »Ostale su pisme Olivera Dragojevića«. Žigmanović će sa svojim bendom podsjetiti publiku na najveće hitove poznatog splitskog pjevača. Koncert će biti održan u petak, 22. prosinca, u svečanoj dvorani HKC-a Bunjevačko kolo, s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 500 dinara mogu se kupiti u Bunjevačkom kolu i u kafeu Brokat.

Tiha noć u Đurđinu

ĐURĐIN – HKPD Đurđin priređuje božićni program pod nazivom Tiha noć u Đurđinu u idući petak, 22. prosinca, u župnoj pastoralnoj dvorani Otac Gerard Tomo Stantić u Đurđinu, s počekom u 18 sati. U programu sudjeluju djeca i mladi s pjesmama i igrokazom, moći će se pogledati izložba božićnjaka, a nakon programa bit će upriličeno druženje uz kuhano vino, čaj i medenjake.

Božićni koncert u Subotici

SUBOTICA – Tradicionalni Božićni koncert u Subotici, 33. po redu, bit će održan u idući petak, 22. prosinca, u Velikoj vijećnici Gradske kuće. Na repertoaru će biti božićne pjesme iz Bačke i Hrvatske, kao i iz drugih dijelova svijeta. Sudjeluju Katedralni zbor Albe Vidaković i dječji zbor Zlatni klasovi pod ravnanjem Miroslava Stantića, Subotički tamburaški orkestar i STO choir singers pod ravnanjem Marijane Marki. Nastupit će i vokalni solisti Aleksandra Ušumović Pletikosić, Emina Tikvicki, Jakov Vukov, Marija Kovač, Bojan Bukvić i Antonija Dulić. Početak je u 19 sati. 

Poziv književnim autorima za slanje rukopisa

SUBOTICA – Nakladničko vijeće NIU Hrvatska riječ poziva književne autore i autorice iz Srbije koji stvaraju na standardnom hrvatskom jeziku ili na dijalektalnim govorima Hrvata da šalju svoje neobjavljene rukopise radi njihove moguće objave u idućoj, 2024. godini. Rukopise je potrebno poslati u elektroničkom obliku na e-mail: naklada@hrvatskarijec.rs. Rok za slanje rukopisa je do 31. prosinca 2023. godine.
O uvrštenju rukopisa u nakladnički plan za 2024. godinu odlučivat će Nakladničko vijeće. Prispjeli rukopisi ne vraćaju se autorima.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika