Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Ljubav jača od svega

Moram priznati i nadam se da vas ne čudi što čvrsto vjerujem u Boga i njegovu prisutnost u našem svijetu. Za mene je on Gospodar povijesti. Vjerujem da, iako su događaji u svijetu, sa svim strašnim stvarima koje se događaju od Ukrajine do Nagorno-Karabaha, na mnogim mjestima u Africi, u Svetoj zemlji – ona nam je još uvijek Sveta sa svim nepotrebnim krvoprolićem čak i ovog trenutka – vjerujem da Bog voli ovaj svijet i sva stvorenja na njemu.
Svoju vjeru gradim na jednostavnom citatu iz Evanđelja po Mateju gdje Isus kaže: »Vaš nebeski Otac daje da njegovo sunce izlazi nad zlima i dobrima i daje da kiša pada pravednima i nepravednima«.
Kao što sunce izlazi svakoga jutra, sigurno je da svake godine slavimo Isusovo rođenje, koji nam je svojim životom pokazao što zapravo znači biti čovjek. Pokazao je da je ljubav najčvršća veza i najpodnošljivije tkivo obitelji i ljudskih društava, ne može se ubiti, čak ni na križu.
Kako se približava rođenje Isusovo, vrijeme je da se zahvalimo svima koji su nas podržali u ovoj kalendarskoj godini. Molili smo za mnoge i nadam se da su mnogi molili za nas. Obećavam da ćemo tako nastaviti i u nadolazećoj novoj godini.
Stoga vam želim sretan Božić i blagoslovljenu novu godinu. Neka vam se ispune sve želje i neka nas Svemogući Bog obdari svojom obilnom milošću i blagoslovom. Neka dovede odgovorne za naše opće dobro da velike probleme našeg vremena rješavaju za stolom, u dijalogu, bez nasilja i uništavanja ljudskih života i našeg zajedničkog doma, Zemlje.
Svim ljudima dobre volje želim blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu!
nadbiskup beogradski i biskup zrenjaninski, 
Ladislav Német
 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika