Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Uručeni laptop i diploma Vlade Srbije

Mila Rukavina, učenica 1. f odjela na hrvatskom jeziku subotičke Gimnazije Svetozar Marković, dobitnica je nagrade Takmičari generacije za postignute izvanredne rezultate na republičkim natjecanjima u prošloj školskoj 2022./23. godini kada je pohađala Osnovnu školu Ivan Milutinović. Budući da Mila nije mogla prisustvovati svečanoj dodjeli nagrada koja je bila 13. prosinca 2023. godine u Palači Srbija, svoju nagradu – laptop i diplomu, primila je 27. prosinca 2023. godine u Gimnaziji. Nagradu joj je uručila Milana Minarski, načelnica Školske uprave Sombor u prisustvu nastavnika i profesora bivše škole koji su doprinijeli njezinom uspjehu kao i škole koju sada pohađa.
Iako smo o Mili već pisali, podsjetimo se njezinih rezultata koje možemo pogledati i na novoj platformi »Takmičari generacije«. Mila Rukavina je protekle 2022./23. školske godine osvojila prvo mjesto na republičkom natjecanju iz hrvatskog jezika, a bila je i visoko plasirana na republičkom natjecanju iz srpskog kao nematerinjeg jezika. Naravno, proglašena je i učenikom generacije Osnovne škole Ivan Milutinović. Ovim rezultatima na republičkoj razini svrstala se među 118 učenika u Srbiji koji su osvojili titulu takmičara generacije. Inače, oni predstavljaju 0,2 % najuspješnijih iz ove generacije prošlogodišnjih osmaka od 65.000 učenika. Ponosni smo na našu Milu koja skromno kaže: »Nije bilo teško. Volim jezike. Ova nagrada mi mnogo znači i motivacija mi je za dalje«. 
Iako Mila razmišlja svoje daljnje školovanje nastaviti u području prava, ovo je, vjerujem, motivacija i za sve njezine mlađe drugare da hrabro nastave njezinim stopama. 
Motivacija je i za sve nas, jer uspjesi naše djece su uspjesi cijele hrvatske zajednice. I stoga radosno ponavljamo: Mila, na ponos si svojoj zajednici!
B. I.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika