Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Još bolji uvjeti za upis i studiranje u Vukovaru

Dekan vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička doc. dr. sc. Željko Sudarić i prodekan mag. iur. Ivan Belaj sastali su se u utorak u sjedištu Hrvatskog nacionalnog vijeća u Subotici s predsjednicom Izvršnog odbora Karolinom Bašić i članicom IO HNV zaduženom za obrazovanje Natašom Stipančević s kojima su razgovarali o nastavku višegodišnje uspješne suradnje.  
»Ovo je nastavak vrlo dobre suradnje koja traje dulji niz godina vezano uz upis studenata Hrvata izvan Hrvatske na vukovarsko Veleučilište. Zahvaljući suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, ravnateljem Zvonkom Milasom koji je sve to i pokrenuo i Milanom Bošnjakom, već pet godina se upisuju studenti iz cijele Vojvodine na naše Veleučilište. Ovim putem želimo tu suradnju još više oplemeniti napose iz razloga što nam je istekao EU projekt vezan uz Studentski dom Leopold te ćemo sada moći omogućiti posebne kvote za Hrvate izvan Hrvatske što će olakšati njihovo studiranje u Vukovaru i na našem Veleučilištu. Najviše interesa je za studij fizioterapije, a tu su i studiji s područja i prava i ekonomije te pozivamo sve mlade Hrvate iz Vojvodine, odnosno Srbije da upišu naše studijske programe«, rekao je dekan Sudarić.
»Razgovarali smo o daljoj suradnji vezano za upis studenata, jer ove godine imamo generaciju maturanata iz Medicinske škole koji su pohađali smjer fizioterapeut na hrvatskom jeziku. Za sada ima šest zainteresiranih, dvoje iz Srijemske Mitrovice i četvero iz Subotice«, rekla je Nataša Stipančević.
J. D.
 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika