Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Rijeka diktira tempo

Četiri uzastopne pobjede, a posebice ona protiv Hajduka na Poljudu (2:1), donijeli su momčadi s Rujevice vodstvo na tablici 1. HNL. Favorizirani Hajduk i Dinamo nakon 22. odigranog prvenstvenog kola gledaju u leđa Rijeci i predstoji vrlo zanimljiva i nadasve neizvjesna borba za naslov prvaka.

Riječka renesansa

Momčad koju predvodi Željko Sopić, a na određeni način ju je stvorio Sergej Jakirović (aktualni trener Dinama), iz susreta u susret pokazuje nevjerojatnu ligašku zrelost i maksimalno golovima kažnjava sve svoje rivale. Otkako je nastavljeno prvenstvo Riječani znaju samo za pobjede (Gorica, Hajduk, Istra, Gorica), izuzetno su efikasni (10 – 3) i posve zasluženo su zasjeli na čelo prvoligaške karavane. Uz odlične igre, čelništvo kluba je minimlano ulagalo u pojačanja i uspjelo je stvoriti vrlo ubojitu momčad od mahom nogometaša s inozemnim iskustvom koji su se vratili u domovinu kako bi »oživjeli« svoje karijere (Pjaca, Pašalić, Marić, Smol-čić), dok je na golu u ovom trenutku najbolji hrvatski domaći vratar Nediljko Labrović. Hoće li Rijeka izdržati šampionski tempo ostaje nam vidjeti već u narednim susretima.

Hajdukov sunovrat

Jesenski prvak Hajduk počeo je nekontrolirano gubiti bodove i nakon domaćeg poraza od Rijeke morao joj je prepustiti čelnu poziciju. Momčad s Poljuda je u zimskom prijelaznom roku napunila svlačionicu s atraktivnim pojačanjima (Kleinheisler, Kalinić, Brekalo) i očekivalo se rutinirano odrađivanje ligaškog posla. Ali, bili nisu znali za pobjedu u čak četiri susreta u nizu (Lokomotiva, Dinamo, Rijeka i Osijek) i umjesto 12 osvojena su samo 3 mršava boda. Trener Mislav Karoglan našao se u velikim problemima, ali je uvjerljiva domaća pobjeda protiv Slavena (4:0) ponovno donijela potrebni mir. Rekordan broj navijača i prodanih sezonskih karata golemo je breme, a sve osim osvajanja toliko željenog i iščekivanog naslova bit će potpuni fijasko. Srećom po sve hajdukovce, ima još puno za odigrati, no ostaje činjenica kako nema više puno prostora za kalkulacije!

Upitni Dinamo

Unatoč jednoj od svojih najgorih polusezona u povijesti 1. HNL, nogometaši Dinama su zahvaljujući rezultatima svojih glavnih rivala (Hajduka i Rijeke), i dalje u ozbiljnoj igri za ovosezonski naslov. Čak četiri poraza i isto toliko neodlučenih susreta, ispostavit će se, nisu bili baš toliki uteg, ali modri su u posljednjem kolu ponovno kiksali (Lokomotiva 2:2) i opet zakomplicirali svoju poziciju na tablici. Turbulentna jesen i šokirajući rezultati u domaćem šampionatu, te ispadanje u posljednji rang europskih klupskih natjecanja (Liga konferencije) gdje je višestruki sudionik Lige prvaka do posljednjeg kola strepio za »euro proljeće«, možda ih ipak nisu posve izbacili iz svih tračnica. Istina, slijede im teški euro dueli protiv favoriziranog Betisa, a na domaćim travnjacima morat će se ponovno vratiti u sedlo.
D. P.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika