Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vučić najavio konzultacije sa svima koji žele razgovarati

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u utorak, gostujući u emisiji  RTS-a Takovska 10, da će tijekom sljedećeg tjedna održati konzultacije o formiranju Skupštine i Vlade u skladu s Ustavom i Zakonom o predsjedniku Srbije i da će obaviti neophodne razgovore sa svima koji to žele, nakon čega će biti spreman odrediti mandatara.
Pred Srbijom je mnogo važnih pitanja i mnogo teških izazova, ali i mnogo pozitivnih stvari te je zato važno da parlament ima jednu sigurnu većinu, rekao je Vučić.
»Bilo bi dobro da se što veći broj njih koji žele dobro ovoj zemlji tome pridruži i svojom kritikom, svojim drugačijim mišljenjem, riječima, pridonese napretku Srbije. Kritika, dobra i čvrsta, zasnovana na dokazima, ozbiljna i odgovorna od strane oporbe, pruža veliki doprinos, ne samo demokratskom napretku zemlje već i napretku ekonomije, privrede, reindustrijalizaciji, izgradnji cesta, pruga, znanstveno-tehnoloških parkova i mnogo toga drugog«, rekao je.
Poručio je kako je uvijek spreman razgovarati i učiniti sve što je moguće kako bi se tenzije smanjile i kako bi se razgovaralo o svim ključnim pitanjima. Izjavio je da će biti novih beogradskih izbora, ukoliko ne bude legitimne većine. Dodao je da ako lista Nestorovića uskoro ne donese odluku ići će se na nove izbore u Beogradu. 
Na pitanje hoće li dozvoliti međunarodnu istragu o izborima 17. prosinca Vučić je odgovorio kako u Srbiji postoji dovoljno tijela koja su zadužena za provođenje istraga i da u ovoj zemlji nadležna tijela Srbije provode istrage.
Izjavio je i kako je formiranje Pokreta za državu i narod od vitalnog značaja za Srbiju i da u njega mogu ući svi koji to žele. Na pitanje bi li u Pokret primio i one koji su potpisali Proglas Vučić je odgovorio kako među njima ima kvalitetnih ljudi i kako razumije da nikada neće postići unisonost.
»Pozivam sve te ljude da se uključe u sve ove projekte, neka rade s državom, neka njihove kompanije rade, neka zarađuju novac, neka se u tome vide, makar u tišini. Ne tražim političku potporu kako bismo imali jednoumlje, tražim podršku za Srbiju«, rekao je Vučić.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika