Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Oratorij u Beogradu

Oratorij za djecu i mlade u organizaciji Beogradske nadbiskupije i Pastoralnog centra Papa Ivan Dobri održan je u subotu, 20. travnja, u prostorijama spomenutog Pastoralnog centra. Susret je započeo u prijepodnevnim satima, okupljanjem u dvorištu Marijanuma. Nakon igre i druženja susret je nastavljen u multimedijalnoj dvorani, gdje su animatori iz Subotice održali duhovnu radionicu na kojoj su prije svega djeci govorili o svetosti i svecima. Kako bi djeca bolje razumjela da jedan sasvim običan čovjek zapravo može postati svet i kako bi im bolje približili sam pojam svetosti, animatori su ispričali priče o životima pojedinih svetaca. Tako su govorili o svetoj Riti, svetom Josipu Kupertinskom, Padre Piu, blaženom Karlu Akutisu, ali i o svetom Ivanu don Bosku. Govoreći o životima, naizgled sasvim običnih ljudi, djeca su mogla čuti od animatora i posebnosti vezane za ove svece, koje su dobro zapamtili jer je nakon druženja uslijedio kviz upravo na ovu temu –  svetosti.
Nastavivši druženje u dvorištu, animatori s djecom i mladima iskoristili su lijepo vrijeme na najbolji mogući način, nakon čega su razigranost i igra nastavljeni u dvorani. 
Misno slavlje u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije predvodio je katedralni župnik i rektor Marijanuma vlč. Mihael Sokol. U interaktivnoj propovijedi, vlč. Mihael je govorio o pozivu, podsjetivši sudionike oratorija na duhovnu radionicu koju su imali na početku susreta. U razgovoru s djecom, propovjednik je govorio o različitim pozivima, zanimanjima, a naposljetku i o duhovnim zvanjima. 
M. A. Kanelić

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika