Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Zdrastveni turizam i njegov veliki potencijal

U Poduzetničkom centru Krapinsko-zagorske županije u Krapini u petak, 10. svibnja, održana je druga po redu konferencija »Invest in Zagorje« koja je okupila više od 200 sudionika iz cijele Hrvatske. Ovogodišnja tema konferencije bila je zdrastveni turizam, njegov dalji razvoj i potencijal.
U sklopu konferencije održano je natjecanje »Pitch timovi – kreiraj svoju budućnost« u kojem su svoja rješenja problema i izazova u zdravstvenoj industriji predstavili osam timova mladih poduzetnika – učenica i učenika zagorskih srednjih škola koji su se bavili različitim aspektima zdravstvenih problema. Svaki tim imao je tri minute za predstavljanje svog proizvoda nakon čega im je stručni žiri postavljao pitanja kroz koja su oni imali priliku detaljnije objasniti na koji način bi njihov proizvod pomogao u zdravstvu. Glavna nagrada od 1.500 eura je pripala ekipi Avitae  i njihovoj ideji klinike s 3D oralnim skenerom koji skenira čeljust pacijenata i potom stvara prototip. 
U drugom dijelu programa konferencije »Invest in Zagorje« bila su održana četiri panela. Tako je tema prvog panela bila »Zeleno zdravlje: Sinergija ruralnog i zdravstvenog turizma«, drugi panel bio je na temu »Osnaživanje dentalnog turizma u srcu Hrvatske: Prilike u Krapinsko-zagorskoj županiji«. Na trećem panelu razgovaralo se o sportu na temu »Sportska revitalizacija: Sinergija nutricionizma i aktivnog odmora u Krapinsko-zagorskoj županiji« dok je četvrti panel bio na temu »Digitalne oaze: Preobrazba zdravstvenog turizma kroz telemedicine«. Konferenciju su pratili i legendarni hrvatski sportaši Robert Prosinečki i Dubravko Šimenc. 
Prisutne je pozdravio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i ravnateljica Poduzetničkog centra Helena Matuša. U ime Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji događaju su prisustvovali Ana Francišković, asistentica u uredu Vijeća i učenici Gimnazije Svetozar Marković iz Subotice. 
I.B.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika