Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Financijska potpora Središnjeg državnog ureda

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2024. godinu
Temeljem provedenog 1. Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2024. godinu, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2024. godinu.

Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoći ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske.
Odabrano je 37 projekata iz Republike Srbije koji će dobiti financijsku potporu u 2024. godini. Iznos pomoći varira od 2.000 do 12.000 eura. Među odabranim projektima dominiraju oni raspisani od strane kulturnih i prosvjetnih društava i udruga sa 16 odabranih, a odmah potom ih slijede crkvene organizacije s 12 projekata. 
Odluku o dodjeli financijske potpore možete pronaći na sljedećem linku: https://hrvatiizvanrh.gov.hr/natjecaji-574/odluka-o-dodjeli-financijske-potpore-za-posebne-potrebe-i-projekte-od-interesa-za-hrvate-izvan-republike-hrvatske-za-2024-godinu-6411/6411. 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika