Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Dani Olmo

Po mnogima najbolji igrač proteklog Europskog prvenstva u Njemačkoj nije proglašeni MVP Rodrigo, nego njegov kolega iz španjolske reprezentacije Dani Olmo. Puno je razloga za ovu tvrdnju, jer nekadašnji igrač Dinama, a danas RB Leipziga (ne još zadugo), postigao je tri pogotka i imao dvije asistencije. Povrh odličnih partija u svakom nastupu koji mu povjerio izbornik »furije« Luis de la Fuente, svojom nogometnom inteligencijom (obrana glavom s gol crte, kad je vratar Unai Simon već bio svladan), spasio je čist izjednačujući pogodak Engleske u velikom finalu. I trebao je biti proglašen najboljim!
Život ide dalje i vrlo uskoro će Danija odvesti u neki novi, znatno veći svjetski klub, na njegovo, ali i Dinamovo veliko nogometno zadovoljstvo. Naime, ovaj naturalizirani Hrvat (pored španjolske posjeduje i hrvatsku putovnicu i često puta ističe Hrvatsku kao svoju drugu domovinu) stigao je u Zagreb sa samo 16 godina, kao talentirani junior velike Barcelone. Dinamov menadžment je u njemu prepoznao budućeg velikog nogometaša (i nije pogriješio ni malo) i sljedećih nekoliko godina (2014. – 2017.) je u svom igračkom pogonu brusio njegov rođeni talent. S modrima je osvojio pet naslova prvaka Hrvatske, tri Kupa i jedan Superkup, a u RB Leipzigu se okitio s dva Kupa Njemačke i jednim Superkupom. Kao stalni član reprezentacije Španjolske upisao je već 39 nastupa u kojima je zabio 11 golova, a u svom nogometnom CV-u ima i osvojenu Ligu Nacija (2023.) i Euro 2024. Na koncu vratimo se još jednom na Dinamovo zadovoljstvo. Naime, prema kluzuli ugovora koji su Zagrepčani potpisali s RB Leipzigom, Dinamu će pripasti 20 posto od Danijevog ugovora prilikom prelaska u drugi klub (od razlike u cijeni za koju ga je Dinamo svojevremeno prodao).
D. P.

Najava događaja

27.07.2024 - Natjecanje u pucanju bičeva

UBH Dužijanca organizira natjecanje u pucanju bičevima u subotu, 27. srpnja, na njivi pokraj župne crkve u Đurđinu. Početak manifestacije je u 18 sati.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika