Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Mira Tumbas vijećnica DSHV-a u Skupštini grada Subotica

»Vijećnik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini u Skupštini grada Subotica Marin Piuković zbog preuzimanja drugih obveza i zauzetosti na poslovima u hrvatskoj zajednici u Republici Srbiji, u dogovoru s vodstvom DSHV-a, podnio je ostavku na tu dužnost. Piuković je predsjednik Mladeži DSHV-a te će biti više angažiran u kooridiniranju i operativnom radu u stranačkim poslovima«, navodi se u priopćenju ove stranke.
»Naravno, ostajem dio tima DSHV-a, a ovim činom poslao sam jasnu poruku da se i djelom zalažem za deakumulaciju dužnosti unutar strukture hrvatske zajednice koju razvijamo. S druge strane, na ovaj način moći ću se predanije i u većem ne samo vremenskom obimu posvetiti stranačkim aktivnostima«, izjavio je u povodu toga predsjednik Mladeži DSHV-a Marin Piuković.
Na njegovo vijećničko mjesto, kao sljedeći kandidat DSHV-a na izbornoj listi »Za pravednu Suboticu«, na sjednici Skupštine grada Subotica izabrana je diplomirana građevinska inženjerka Mira Tumbas iz Tavankuta. 
»Nova vijećnica DSHV-a u Skupštini grada Subotica je profesorica u Politehničkoj školi u Subotici, aktualna je predsjednica HKPD-a Matija Gubec i vijećnica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji. Tumbas je svojim dosadašnjim radom u hrvatskoj zajednici očitovala profesionalnost i odgovornost, te vjerujemo da će na isti način raditi i kao vijećnica DSHV-a u Skupštini grada Subotica«, navodi se u priopćenju.
»Iza naše izborne platforme – programski okupljene oko artikuliranja interesa i potreba hrvatske zajednice na teritoriju Grada Subotice s ciljem ostvarivanja naše ravnopravnosti – stali su svi kandidati na izbornoj listi, što znači da će ona biti sastavni dio zalaganja i vijećnice Tumbas. Ovakvi postupci su dio raširenih političkih praksi, a kolega Piuković je djelom pokazao da mu ‘funkcije’ nisu na prvom mjestu nego rad za dobro zajednice«, izjavio je tim povodom predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov.
»Čast mi je biti vijećnica Skupštine grada Subotica uime DSHV-a i izborne liste ‘Za pravednu Suboticu’. Nastojat ću svojim radom doprinositi ostvarivanju naših ciljeva, a to su ravnopravnost u svim aspektima života i rada«, izjavila je novoizabrana vijećnica DSHV-a u Skupštini grada Subotica Mira Tumbas, prenosi Press DSHV-a.

Najava događaja

27.07.2024 - Natjecanje u pucanju bičeva

UBH Dužijanca organizira natjecanje u pucanju bičevima u subotu, 27. srpnja, na njivi pokraj župne crkve u Đurđinu. Početak manifestacije je u 18 sati.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika